Stjerneskud i Nordjylland: 10-års jubilæum for Nordstjerneskolen

Danmarks første skole opført i Offentligt-Privat-Samarbejde fylder 10 år. Nordstjerneskolen slår en tyk streg under vigtigheden af gode og innovative rammer for børn og unge. Skolen er skabt i et stærkt samarbejde mellem Frederikshavn Kommune, MT Højgaard og DEAS.

Nordstjerneskolen i Frederikshavn er ikke som de andre. Det ser man med det samme: Den består af fem arme, der giver skolen sin helt særlige form. I ti år har Nordstjerneskolen dannet rammerne om trivsel og læring for børn i Frederikshavn.

Nordstjerneskolen - OPP - DEAS

Dagen markeres fredag den 6. januar. Fejringen begynder klokken 7.30, hvor den røde løber rulles ud til eleverne, og personalet står med flag. Klokken ti begynder den officielle fejring med kage, sang og taler af borgmester Birgit S. Hansen og formand for Børne- og Ungeudvalget Christina Lykke Eriksen.

Nordstjerneskolen har fede rammer med både store rum og små kroge og huler, børnene kan hygge sig i. De fysiske rammer er med til at give et spændende læringsmiljø, som mange skoler drømmer om,

siger formand for Børne- og Ungeudvalget Christina Lykke Eriksen.

Over 500 elever har deres daglige gang på skolen. Og formen har også en helt særlig funktion; at give skolen en følelse af ”en lille skole i den store”.

Nordstjerneskolen - OPP - DEASSkolens fem arme mødes i hjerterummet, hvor alle eleverne samles. Hjerterummet fungerer som skolens bytorv, hvor skolen åbner sig op, og eleverne kan læse og lege på det store, røde multimøbel.

Frederikshavn Kommune opførte Nordstjerneskolen i samarbejde med rådgivningshuset DEAS Group og MT Højgaard i 2012. Det skete på baggrund af en sammenlægning af tre mindre skoler i området. Målet var derfor, at skolen ikke skulle føles stor, selvom den er over 14.000 kvm.

En skole i topform – også om mange år

Der har i skolens foreløbige levetid ikke været behov for at udbygge eller på anden måde ændre på de overordnede løsninger.

De sidste ti år har bevist, at vi sammen har skabt en fremtidssikret skole, hvor vi er lykkes med en totaløkonomisk helhedsløsning for drift og vedligehold, der stadig virker. I dagligdagen betyder det bl.a., at vi har et fast hold af pedeller på skolen, der sørger for, at Nordstjerneskolen altid er i topform – også om mange år,

siger Lars Olaf Larsen, afdelingsdirektør for OPP i DEAS, der i en periode på 25 år frem til 2037 varetager drift og vedligeholdelse for OPS-selskabet, der ejes i fællesskab med MT Højgaard.

Nordstjerneskolen er bevis på, at der ofte kommer de allerbedste løsninger frem, når flere forskellige faggrupper og aktører sætter sig sammen for at løse udfordringen.

Vi har været involveret i projektet, fra de første tanker om byggeriet blev født og har været en fast del af skolens liv lige siden. Der skabes innovative resultater og effektive løsninger, når offentlige og private forener kræfterne,

siger Joan Clausen, projektdirektør, MT Højgaard.

Et solcelleanlæg på 750 kvm på taget er med til at givet et værdifuldt tilskud til skolens samlede elforsyning. Og skolen er certificeret til sølv efter DGNB bæredygtighedsstandarden. 

Udgivet 06. januar 2023

Kontakt

Lars Olaf Larsen

Senior Director
Public Private Partnership
Bliv kontaktet