Jeg er lejer

Alt du skal vide om husleje og reguleringer

deas-sparetid-w
Få besvaret dine spørgsmål

På denne side har vi har samlet alt det, du behøver at vide om din husleje, huslejeloftet og nettoprisindekset. Vi er her for at hjælpe dig med at navigere gennem disse emner, og vi er altid klar til at hjælpe, hvis du har spørgsmål eller ønsker noget uddybet.

Hvordan regulerer vi din husleje?

Vi har lavet en folder, hvor du finder alt information om din husleje. Her kan du blive klogere på, hvordan vi regulerer din husleje, hvordan den kan stige, og hvornår vi kan varsle ændringer i din husleje.

Huslejeloftet og nettoprisindekset

I dette afsnit finder du de nyeste informationer om huslejeloftet og reguleringer af huslejer efter nettoprisindekset. Vi oplever, at dette typisk er emner, lejere har spørgsmål til. Nedenfor har vi listet de typiske spørgsmål i forbindelse med huslejeloftet og nettoprisindekset. Vi håber, at dette er hjælp nok. Ellers er du altid velkommen til at kontakte os.

Huslejeloftet og nettoprisindekset

I din kontrakt kan du se om og hvornår, huslejen bliver reguleret efter nettoprisindekset.

Vi er naturligvis opmærksomme på den nye ´lov om loft over huslejestigninger som følge af udviklingen i nettoprisindekset´, der blev vedtaget i Folketinget den 22. september 2022 i forhold til, hvordan huslejer skal NPI-reguleres i de kommende 2 år.

Husleje reguleres i alle lejeboliger. I nogle ejendomme sker det efter nettoprisindekset.

Der har i efteråret 2022 været et stort fokus på indekset, fordi det var og er højere, end det har været i mange år, og fordi der den 22. september 2022 blev vedtaget en ny lov for området.

I din lejekontrakts §11 kan du se, om din leje reguleres efter nettoprisindekset. Hvis det er tilfældet, vil din husleje været omfattet af ´loven om loft over huslejestigninger som følge af udviklingen i nettoprisindekset´.

Vi er altid i dialog med ejendommenes ejere om dette. Når der bliver reguleret, vil det naturligvis ske i henhold til lejeloven, din lejekontrakt og den dialog, vi har med ejendomsejerne.

Du skal være opmærksom på, at vi i DEAS administrerer ejendomme. Det vil sige, at vi står for selve håndteringen af lejereguleringen, så den sker i overensstemmelse med din lejekontrakt og lejeloven og i et tæt samarbejde med ejendomsejeren. Vi vil samtidig gerne understrege, at det er meget vigtigt for os og ejendomsejeren at have tilfredse lejere og lange, stabile lejeforhold i ejendommen.

deas-medarbejdere-dame2-w
Kort og godt om nettoprisindekset

Nettoprisindekset (NPI) er en økonomisk målestok, der bruges til at vurdere ændringer i leveomkostninger og forbrugerpriser i samfundet. Det tager hensyn til prisstigninger på forskellige varer og tjenesteydelser og faktorer som inflationen. Nettoprisindekset er vigtigt, fordi det danner grundlaget for reguleringen af huslejen. Det bruges til at beregne, hvor meget huslejen kan stige årligt i overensstemmelse med lovgivningen.

Fandt du ikke den information, du ledte efter?

Så kontakt os endelig. Vi sidder klar til at besvare alle de spørgsmål, du måtte have.

DEAS logo