Sådan kan Hellebæk Klædefabrik komme til at se ud

Pressemeddelse: Visionerne for Hellebæk Klædefabrik er konkretiseret, og PensionDanmark og Velliv præsenterer nu deres bud på en helhedsplan for området med eksklusive boliger, et moderne og fremsynet kontorfællesskab, hvor der er rum til hjemmearbejdspladser og plads til både de nuværende og nye erhvervslejere, samt fællesfaciliteter og grønne områder, som kan bruges af både erhvervslejere og områdets beboere.

I foråret 2020 satte PensionDanmark og Velliv, der ejer den historiske ejendom Hellebæk Klædefabrik nord for Helsingør, gang i udviklingen af en vision og helhedsplan, der skal forvandle Klædefabrikken til et fællesskab, der både rummer virksomheder, attraktive boliger og indbydende uderum. De store linjer er nu på plads og klar til at blive omsat til virkelighed gennem lokalplan og den politiske proces, der fastlægger det endelige projekt.

Vores ønske har været at lave en helhedsplan for Klædefabrikken, hvor man ikke bare bor ved siden af et kontor eller arbejder ved siden af en bolig. Hellebæk Klædefabrik skal være et aktiv for Hellebæk som by på flere måder. Den skal kunne tiltrække erhvervsdrivende, men samtidig også være et sted, som bruges af områdets beboere. Den vision synes vi, at vi er lykkedes rigtig godt med,

siger Marius Møller, direktør i PensionDanmark.

De nuværende og kommende erhvervslejere vil opleve en kraftig opgradering af erhvervslokalerne, når DEAS Asset Management, der er valgt som udvikler, er i mål med projektet. 

Hvis kommunen godkender planerne, vil Hellebæk Klædefabrik fremover være i en international klasse med lyse og rummelige kontorlokaler i alle størrelser, professionelle mødelokaler med moderne udstyr og en lounge med bløde møbler, som både virksomheder og selvstændige kan benytte.

Balance mellem fritid og arbejde

Der er i oplægget lagt stor vægt på at fastholde så mange virksomheder i området som muligt. Arealerne til boliger og erhverv bliver ligeligt fordelt – og med en ny kontorløsning og flere fællesområder opnås der en bedre sammenhæng mellem fritid og arbejde. Det bliver bl.a. muligt at leje en hjemmearbejdsplads tæt på boligen.

Vi har en ambition om at tilbyde løsninger, hvor man kan leje sig ind som virksomhed eller privatperson og have en rigtig arbejdsplads tæt på sit hjem i Nordsjælland. Vi ser det som en kæmpe gevinst for både lokalområde, virksomheder og familieliv, da man på denne måde kan bosætte sig i et skønt naturområde, uden at skulle sidde i kø på motorvejen ind til København hver dag,

siger Solveig Rannje, ejendomsdirektør i Velliv.

Eksklusive boliger tæt på skov og strand

Planen er at bygge 32 moderne, rummelige og bæredygtige boliger på Hellebæk Klædefabriks område. Den mindste bolig bliver på 60 kvm, mens den største vil være 137 kvm. Alle boligerne vil enten have altan eller terrasse og indrettes og placeres, så beliggenheden ved vandet udnyttes bedst muligt. 

Hvis man vil sikre sig en af disse eksklusive boliger tæt på skov og strand, hvor flere af dem har havudsigt, så kan man godt begynde at lægge billet ind på hjemmesiden www.hellebæk-klædefabrik.dk allerede nu. Ejendomsmæglerne spår, at der vil blive rift om dem.

Høj bæredygtig standard

Natur og bæredygtighed spiller også en stor rolle i udviklingsarbejdet. Der har været lagt vægt på at forny de industrielle bygninger med blik for nutidens krav om bæredygtighed. Klædefabrikken forventes certificeret efter bæredygtighedsstandarden DGNB Guld, som er i tråd med FN’s Verdensmål. Boliger og erhvervslejemål bliver desuden knyttet sammen af grønne områder, væksthus og nyttehaver.  

Digitalt borgermøde den 21. januar 2021

Alle borgere i Hellebæk og Ålsgårde inviteres til et borgermøde omkring projektet, hvor plantegningerne vil blive præsenteret. Det vil finde sted digitalt via Zoom:

Torsdag d. 21.01.2021 kl. 17.00-18.30

Se plantegninger og tilmeld dig det digitale borgermøde på www.hellebæk-klædefabrik.dk 


 

Udgivet 14. januar 2021

Cases

Asset Management-
cases i Danmark.

Se mere