Østeråparken: DEAS udlejer 200 grønne boliger for Lærernes Pension

Pressemeddelelse: På Godsbanen nær centrum af Aalborg skyder et nyt og grønt bykvarter op. Området har tidligere huset byens godsbaneterminal, og med Lærernes Pensions 200 kommende grønne lejeboliger i forskellig størrelse sikres området gode muligheder for liv, bæredygtighed og diversitet.

Byggeriet kaldes Østeråparken, og DEAS står for administration, drift samt udlejningen, der blev skudt i gang søndag den 29. oktober.

Lærernes Pension står bag nybyggeriet Østeråparken, der opføres med fokus på energi- og klimavenlige løsninger, i Aalborgs byudviklingsområde Godsbanen. Ved ejendommen er der blandt andet etableret grønne bede, der kan absorbere regnvand ved skybrud, taget er flere steder udstyret med solceller, som kan give tilskud til Østeråparkens energiforbrug, og samtlige lejemål i ejendommen udstyres med energivenlige hvidevarer.

Projektet placerer sig dermed solidt på landkortet inden for bæredygtigt byggeri.

Når vi bygger udlejningsejendomme, skal høj kvalitet i byggeriet, attraktiv beliggenhed og et godt afkast gå op i en højere enhed, og det lever dette projekt op til, samtidig med at bæredygtigheden er i fokus. Vi samarbejder med DEAS, som har en dokumenteret evne til resultatskabelse i førstegangsudlejningen og har erfaring med, hvad der driver lejertilfredshed,

siger finansdirektør i Lærernes Pension Henrik Walther Mogensen.

Der har ligget en klar vision fra Aalborg Kommune om at gøre Godsbanen til en attraktiv bydel, der med rekreative områder bygger på sundhed og bæredygtige principper.

Der er ingen tvivl om, at grønne initiativer tiltrækker og fastholder beboere og bidrager til en bæredygtig udvikling. Vi ved, at det gør en forskel for lejerne, hvis deres nye hjem også har en grøn profil. Også i denne sammenhæng er Østeråparken et spændende projekt, og vi er nu i fuld gang med at løfte udlejningen på vegne af Lærernes Pension,

siger Henrik Dahl Jeppesen, administrerende direktør i DEAS.

Om Østeråparken

  • Nybyggede lejeboliger fra Lærernes Pension på samlet ca. 14.300 m2
  • Byggeriet ventes indflytningsklart fra den 15. maj 2018
  • Lejlighederne er fra 40 m2 til 95 m2
  • Alle lejligheder har store altaner eller terrasser
  • Byggeriet er klima- og energirigtigt (Energimærke A2015).

Om Godsbanen i Aalborg

Godsbanen ligger tæt på Østerådalen og Limfjorden og er et blandt flere aktuelle byudviklingsområder i Aalborg. Visionen er at skabe et grønt byområde, der er baseret på sundhed og bæredygtige principper.

Udgivet 02. november 2017

CSR

Vi tager vores samfunds-mæssige ansvar alvorligt. Læs vores CSR-strategi.

Læs mere

Cases

Vi sikrer, at investeringer i energi og miljø er rentable på både kort og langt sigt.

Se cases