Hotel Koldingfjord: Tagrenovering i mål

Den 26. marts blev Hotel Koldingfjords ikoniske kobbertårn løftet tilbage på plads efter nænsom restaurering. Det markerede samtidig afslutningen på en omfattende renovering af taget på hotellets hovedbygning.

Hotellet har en over 100-årig historie, som det er vigtigt for os og hotellets ejer at værne om. Vi skal sikre, at vi til dato har optimale rammer, som på bedst mulig vis får kombineret det historiske udtryk med moderne løsninger og komfort for hotellets gæster,

siger adm. direktør Peder J. Madsen for Hotel Koldingfjord, der ejes af PKA/Pensionskassen for Sygeplejersker og Lægesekretærer.

Renovering med særlige hensyn

DEAS har bidraget som rådgiver på den gennemgribende renovering af hotellets tegltag.

Hotel Koldingfjord er en bevaringsværdig ejendom fra begyndelsen af 1900-tallet. Det betyder, at når vi renoverer, tager vi særligt hensyn til bl.a. valg af materialer og bygningsmetoder, der skal være så originale som muligt. Og det kræver en detailviden om ejendommen og dens historie, som vi har opbygget gennem mange års godt samarbejde med hotellet,

fortæller DEAS’ senior projektleder Lars Lindegaard Olsen.


Adm. direktør Peder J. Madsen og senior projektleder Lars Lindegaard Olsen

DEAS har bl.a. også stået for en række andre større projekter for hotellet, senest et ombygningsprojekt til 22 mio. kr. i 2015, der rummede en markant udvidelse af hotellets møde- og konferencefaciliteter. De nye bygninger modtog Kolding Kommunes Prisbelønning for god arkitektur i 2016.

Tæt samarbejde

Tagrenoveringen blev afsluttet på fem måneder i tre etaper for at tage mest mulig hensyn til hotellets mange gæster og daglige drift.

Med ansvaret for Hotel Koldingfjords unikke bygninger er det vigtigt for os at have en tæt sparringspartner og rådgiver, der forstår os og har en dyb og faglig indsigt i vores ejendom. Det er med til at sikre, at vi kan koncentrere os om vores kerneforretning: at sikre tilfredse gæster hver dag,

siger Peder J. Madsen om samarbejdet med DEAS, der også administrerer Hotel Kolding Fjord og forestår til dagligt den udvendige drift og vedligeholdelse.

Udgivet 04. april 2018

Kontakt

Lars Lindegaard Olsen

Senior Project Manager
Technical Building Consultancy - Projects West
Bliv kontaktet

Cases

Se vores cases om bygherrerådgivning, nybyggeri, ombygning og byggestyring.

Se cases