Frederiksberg Centret udnævnt til Danmarks mest veldrevne ejendom

Frederiksberg Centret får den 26. april tildelt prisen som Danmarks mest veldrevne ejendom 2018. Det sker i Bella Centret til Ejendomsmessen, som er den årlige messe for den danske ejendomsbranche.

Frederiksberg Centret er ejet af Danske Shoppingcentre og Lægernes Pensionskasse. Shoppingcentret administreres af DEAS, der også varetager den daglige drift og vedligehold af centrets 50.000 m2.

Vi er meget stolte  og ser prisen som en anerkendelse af vores konstante fokus på at optimere driften og kvaliteten af vores bygninger,

siger Árni Laksáfoss, teknisk chef i Danica Pension på vegne af Danske Shoppingcentre og Lægernes Pensionskasse.

Ny teknologi reducerer miljøaftryk

Ved at inddrage ny teknologi i driften af ejendommen, reducerer Frederiksberg Centret dens miljøpåvirkning. Med Siemens som totalentreprenør er der gennemført en grundig energirenovering af centret for at finde potentielle optimeringer og besparelser. Renoveringen har bl.a. resulteret i en energibesparelse på cirka 25 % af centrets samlede energiforbrug, samtidig med, at der er etableret et bedre indeklima til glæde for de 8 millioner kunder, der årligt besøger centret.

Vores seneste energirenoveringsprojekt i Frederiksberg Centret beviser, at ejendomme kan øge deres værdi, drives mere effektivt og reducere deres miljøaftryk ved at opgradere bygningens teknologi. Og resultatet har stor værdi for alle parter, både ejer, lejere og besøgende,

siger Hans Andersen, afdelingschef med ansvar for energi og indeklima i DEAS’ afdeling for byggeteknisk rådgivning.

DEAS står i samarbejde med Teknologisk Institut også bag centrets nye indeklimastrategi samt har sørget for udbud og opfølgning på projektet, så det efterlever ambitionerne.

1 mio. kroner spares nu årligt

Udover de miljømæssige gevinster medfører energirenoveringen af Frederiksberg Centret også økonomiske fordele. Centret er kommet i mål med en besparelse i fællesudgifterne til drift på cirka 1 mio. kroner årligt.

Derudover kan centret se frem til yderligere færre udgifter til vedligehold af specielt ventilationsinstallationerne.

Det er på mange måder spild, hvis en ejendom bruger unødvendig meget energi. Jeg håber, at denne glædelige anerkendelse af FRB.C. kan være med til, at andre bygningsejere får øjnene op for, at de kan øge deres ejendommes værdi, drive dem mere effektivt og samtidig reducere deres miljøaftryk gennem en udgiftsneutral opgradering af bygningsteknologien,

siger Jesper Skou, Direktør for Siemens Building Technologies.

Centret er nu opgraderet med bl.a. behovsstyret ventilation, nat- og fjernkøling, radarstyrede rulletrapper og rullebånd, nye pumper og isolering af installationer.

Kort om Frederiksberg Centret

  • Centret ligger på det centrale Frederiksberg i København og huser 90 butikker.
  • Det gennemgik i 2012-2015 en større ombygning og udvidelse og har efterfølgende høstet en række nationale, nordiske og internationale priser.
  • Efter en energigennemgang af centret blev et gennemgribende renoveringsprojektet besluttet i juli 2016.
  • Energirenoveringen er gennemført med Siemens som totalentreprenør og DEAS som bygherrerådgiver, alt imens centret var i drift.

Udgivet 26. april 2018

Kontakt

Hans Andersen

Senior Director
Sustainability
Bliv kontaktet