Aberdeen Standard Investments og DEAS Gruppen afslutter handel

Aberdeen Standard Investments' (ASI) nordiske asset management-forretning inden for fast ejendom i Sverige, Norge, Finland og Danmark er den 31. maj 2021 endeligt overtaget af DEAS Gruppen.

Med handlen overtager DEAS Gruppen forvaltningen af en portefølje på 131 ejendomme inden for kontor, lager/logistik, retail samt boliger med en samlet AuM på 2,5 mia. EUR.

Samtidig har Aberdeen Standard Investments valgt DEAS Gruppens selvstændige datterselskab, DEAS Asset Management A/S, til at forvalte en portefølje af nordiske aktiver til en værdi af 1,8 mia. EUR på vegne af ASI's europæiske og globale fonde.

Neil Slater, Global Head of Real Estate, Aberdeen Standard Investments, udtaler:

Vores vækststrategi er bygget op omkring vores kunders behov, og det inkluderer i høj grad eksponering over for fast ejendom i Norden. Jeg er meget tilfreds med at have indgået en strategisk asset management-aftale med DEAS Asset Management. Aftalen sikrer, at vi i samarbejde med vores eget nordiske hub i Frankfurt besidder excellent lokal asset management-ekspertise samt kompetencer til at source og drive udviklingsprojekter for kunder. Vi ser frem til et stærkt strategisk partnerskab, der styrker vores fokus på at udvikle vores ejendomsløsninger på en måde, der sikrer, at de følger skiftende branchemæssige og menneskelige dynamikker og kundebehov.

DEAS GRUPPEN TRÆDER IND PÅ DE NORDISKE MARKEDER

Med handlen træder DEAS Gruppen ind på de nordiske markeder og giver således investorer adgang til et solidt setup med stærke lokale asset management-teams i Sverige, Norge, Finland og Danmark. 

Henrik Dahl Jeppesen, CEO, DEAS Gruppen, udtaler:

Vores tilstedeværelse i Norden betyder, at vi kan tilbyde investorer ekspertise inden for Fund Management, Investment Management og Asset Management i hele regionen. Det er vores ambition at tiltrække lokale og internationale investorer til Norden som ét samlet investeringsmarked.

LOKAL EKSPERTISE OG INDSIGT

Som led i handlen byder DEAS Asset Management velkommen til mere end 70 højt kvalificerede investeringsspecialister med omfattende lokalt markedskendskab og solid track record med levering af attraktive afkast i alle fire lande.

Henrik Dahl Jeppesen tilføjer:

Vi ser frem til en spændende rejse sammen med vores nye, stærke teams i Sverige, Norge, Finland og Danmark. Lokal ekspertise og indsigt er essentielt, når vi investerer på vegne af vores kunder, og de vil blive betjent af deres lokale samarbejdspartner fra et af vores otte kontorer.

DEAS’ nye nordiske asset management-team opererer under et selvstændigt brand i DEAS Gruppen og omfatter mere end 100 investeringsspecialister i Stockholm, Oslo, Bergen, Trondheim og Helsinki samt Aalborg, Aarhus og København.

Topledelsen i DEAS Asset Management består af CEO Benny Buchardt Andersen og Co-CEO Thomas Wolff. Desuden er Joakim Nordblad landechef i Sverige, Thomas Wolff i Norge, Sanna Puhakainen i Finland og Benny Buchardt Andersen i Danmark.

DEAS Asset Management tilbyder fremadrettet Fund Management, Investment Management samt Asset Management i de fire nordiske lande. Og som følge af den nordiske udvidelse udgør ejendomme under DEAS Gruppens forvaltning samlet set mere end 34 mia. EUR, med over 11 mio. m2 fordelt på mere end 2.600 ejendomme i Sverige, Norge, Finland og Danmark.

 

Udgivet 01. juni 2021