Planter i din bolig skaber godt indeklima

Foråret er på vej, og selvom du ikke har adgang til egen have, gårdmiljø eller altan, kan planter i boligen medvirke til at skabe en skøn, energifremkaldende oase.

Planter i boligen kan nemlig øge din mentale og fysiske sundhed, da forskning viser, at planter medvirker til at forbedre både indeklima og velvære. 

Ens for alle planter er, at de omdanner den kuldioxid, der er i luften til ilt. Planter i din lejlighed vil derfor i alle døgnets timer medvirke til at omdanne kuldioxiden i din udåndingsluft til ny ren ilt, hvilket vil forbedre dit indeklima og give følelsen af mindre ”tung luft”. Du skal dog stadig huske at lufte ud i din bolig minimum 2-3 gange om dagen i 10 minutter for at undgå for høj luftfugtighed.

Nogle typer af potteplanter nedbringer ikke blot niveauet af kuldioxid, men kan også betragtes som luftrensere, det gælder bl.a. aloe vera, bjergpalme, bostonbregne, fredslilje, ficus og væddeløber. Disse planter renser også luften for skadelige stoffer fx formaldehyd, ammoniak og benzen, som udskilles via de fleste møbler gennem lim, maling, plast, imprægnering mv.

Det er en god idé at anskaffe planter, som kan gro under de lysforhold, som netop din bolig tillader. Køb også gerne planter som har lang levetid, så der ikke skal ske hyppig udskiftning. Du kan med fordel også overveje at anskaffe planter, som skal vandes lidt. I stedet for at købe nye planter, er det også sjovt og særdeles bæredygtigt, selv at skabe nye planter ved at udtage stiklinger fra eksisterende planter og se dem udvikle sig til nye – og byt gerne stiklinger med din nabo eller en anden bekendt.

Hvis du vil vide mere om, hvilke planter der vil være de mest optimale i netop din bolig, så forespørg i dit lokale plantecenter eller søg på internettet. Lad forårets lys skabe energi til at få gang i dit grønne boligprojekt - god fornøjelse.


Udgivet 17. marts 2021

Ansvarlig forvaltning

Vi ønsker at drive en mere miljøvenlig forretning med positiv indvirkning på samfund, mennesker og miljø.

Se vores fokusområder