Hobro Tinglysningsret

Slots- og Ejendomsstyrelsen (nu Bygningsstyrelsen) bestilte Hobro Tinglysningsret. Bygningen stod klar 1. april 2009 og havde en anlægssum på 60 mio. kr. Den nye tinglysningsret rummer ca. 150 medarbejdere, og der er blandt andet plads til ca. 400 kvm arkiver. Hobro Tinglysningsret er det første OPP-projekt, som blev afleveret til staten. Lejer: Den danske stat v/Bygningsstyrelsen.

Situation

I forbindelse med domstolsreformen i 2007 skulle Danmarks tinglysningskontorer erstattes af én central Tinglysningsret, som blev placeret i Hobro.

Problemstilling

Den nye tinglysningsrets lokaler skulle leve op til en række funktionskrav, som Slots- og Ejendomsstyrelsen udarbejdede. Styrelsen ønskede desuden fokus på lokaler og omgivelser, der skulle blive et sundt arbejdsmiljø for de ca. 150 medarbejdere.

Samtidig skulle der træffes de rette valg i forhold til den langsigtede drift og vedligeholdelse af ejendommen.

Løsning

Drift og vedligeholdelse Administration af opp-selskab

Der er tale om et byggeri, hvor der er tænkt både i arbejdsgange og godt indeklima. 

Planlægningen og gennemførelsen af byggeriet gik hurtigt: De første sten blev lagt i april 2008, og allerede et år senere flyttede de første medarbejdere ind.

Konsortiet

Byggeriet var et samarbejde mellem DEAS og:

OPP-partner MT Højgaard DNB OPP-partner Sampension PKA

Resultat

Resultatet er blevet en bygning med sundt indeklima i højsædet og i funktionel kvalitet, som giver et godt arbejdsmiljø for medarbejderne. Både de offentlige og private parter i byggeprocessen har udtrykt stor tilfredshed med projektet.

DEAS varetager de næste 20 års drift og vedligeholdelse samt administrationen af OPP-selskabet.

Kontakt

Lars Olaf Larsen

Senior Director
Public Private Partnership
Bliv kontaktet

Kernekompetencer

Vi er med fra start og sikrer dig overblik og høj kvalitet gennem hele OPP-projektet.

Læs mere