Strømafbrydelse

En strømafbrydelse kan enten skyldes en fejl i din elinstallation i din lejlighed, eller den kan skyldes en fejl i elforsyningsnettet. Få råd og vejledning her.

En strømafbrydelse kan enten skyldes en fejl i elinstallationen i din lejlighed eller skyldes en fejl i elforsyningsnettet. 
 
Er strømmen gået i din lejlighed, er hjælpen nær: 

1. Kontroller om HPFI-relæet er afbrudt 

Kontroller din eltavle. Er HFI /HPFI-afbryderen eller en gruppesikring slået fra (vippekontakterne er nede), kan det betyde en fejl ved sikringen eller et apparat tilknyttet denne sikring.  
 
Du skal slukke for alle sikringer (slå vippekontakterne ned). Herefter tænder du for HPFI-relæet. Tænd en sikring ad gangen (slå vippekontakterne op). Hvis HPFI-relæet afbryder igen, har du fundet den fejlramte sikring. Denne sikring er tilknyttet en del af huset, og denne del har apparater som f.eks. tørretumbler eller komfur. Sluk alle apparater i denne del af huset, slå vippekontakterne op, og tænd apparaterne (komfur, tørretumbler osv.) en for en. Afbrydes strømmen igen, når der tilsluttes, er problemet en fejl ved dette apparat. Sluk apparatet. 

2. Kontroller om en sikring er sprunget 

Hvis en sikring er sprunget, skal du slukke for sikringen (slå vippekontakterne ned). Sluk for alle stikkontakter og apparater tilsluttet med denne sikring. Udskift sikringen, og tænd for den. Tænd apparaterne (komfur, tørretumbler osv.) en for en. Springer sikringen igen, når der tilsluttes, er problemet en fejl ved dette apparat. Sluk apparatet. 

3. Fejl i elforsyningsnettet 

Har du kontrolleret både sikringen og HFI /HPFI-afbryderen, og har naboen heller ikke lys, skyldes fejlen sandsynligvis udefrakommende forhold. Du skal derfor tjekke elselskabets hjemmeside for yderligere information. 

4. Undersøg, om der er sedler i opgangen 

Skal der f.eks. skiftes elmålere, eller skal strømmen afbrydes i en kortere periode, skal dette varsles med sedler i opgangen.  

5. Kontakt DEAS

Er ovenstående kontrolleret, uden at fejlen er fundet, kan du kontakte os for at fejlmelde det.