Opvaskemaskine virker ikke

Virker din opvaskemaskine ikke, kan du få råd og vejledning her.

Medmindre du har installeret din eget opvaskemaskine, er opvaskemaskinen udlejers/ejendommens ansvar. 
 
Undtagelsen er, at for de lejere, der har boet i lejemålet fra før 1/7 2015, kan der være udvidet vedligeholdelsespligt. Det vil sige, at du skal tjekke § 11 i din lejekontrakt for at se, hvad du selv står for som lejer. 
 
Virker din opvaskemaskine ikke, er hjælpen nær: 

1. Grundig rengøring 

Tøm grovsien og finsien, og rengør dem i varmt vand med opvaskemiddel mindst en-tre gange om måneden. 
 
Rengør opvaskemaskinen en gang i kvartalet.  
 
Kør et intensivt program (65-70°C) en gang imellem. 

2. Kontroller

Skummer opvaskemaskinen, skal du kontrollere, om du har fyldt forkert middel, fx håndopvaskemiddel /sulfo, i beholderen til afspændingsmiddel. Har du det, skal du blot rense dette ud med vand. 
 
Bipper opvaskemaskinen, skyldes det ofte problemer med at pumpe vand ud. Og ofte skyldes det, at noget blokerer vandet i enten grov- eller finsien. Tjek i brugsanvisningen for hvordan filteret skal rengøres. 
 
Lugter opvaskemaskinen, kan det skyldes at du lukker opvaskemaskinelågen for hurtigt efter endt vask. Lad den dampe af med åben låge. Det kan også skyldes, at opvaskemaskinen trænger til en grundig rengøring. Herudover kan det skyldes, at vandlåsen eller rørføringen ikke er korrekt installeret. Dette skal ordnes af en professionel. 

3. Kontakt DEAS

Send et billede af mærket (f.eks. Siemens) og typeskiltet til fs@deas.dk.
 
 
Bemærk, at der kan forekomme brugerbetaling, hvis vi sender en reparatør, og denne skønner, at den defekte opvaskemaskine skyldes en brugerfejl. I dette tilfælde bliver skyldige beløb trukket via huslejen. 
 
Er du selv kommet til at beskadige opvaskemaskinen, skal du kontakte dit eget forsikringsselskab. Herefter skal du selv finde en ny tilsvarende opvaskemaskine. Dette behøver ikke være af samme mærke, det skal bare være tilsvarende. Køb gerne et anerkendt mærke. 

Bor du i andels- eller ejerlejlighed, der administreres af DEAS

I andels- og ejerlejligheder tilfalder ansvaret for eget inventar altid ejer.