Myrer

Der findes mange arter af myrer, nogle mere invasive end andre. Få konkrete råd og vejledning her.

Der findes mange arter af myrer, nogle mere invasive end andre. Herkulesmyren er meget invasiv, da den kan grave sig ned i og ødelægge trægulve. Derimod anses den sorte havemyre ikke for at være særlig invasiv. 
 
Er du uheldig at have fået myrer, er hjælpen nær: 

1. Opsæt myrelokkedåser eller brug anden gift 

Fjern madrester, og gør rent i rummene med myrer. Placér myrelokkedåserne på myrernes stier, eller hvor der er mange af dem. Myrepudder eller anden gift kan også benyttes. 
 
Myrelokkedåser og gift kan købes overalt, fx i byggemarkeder, i større supermarkeder og i Matas. Husk at tjekke brugsanvisningen, om giften er godkendt til myrebekæmpelse. 
 
At hælde kogende vand ned i boet kan ikke anbefales til indendørs brug. 

2. Kontakt DEAS

DEAS behandler kun myrer, der har fundet vej ind i din bolig.  
 
Myrer er skadedyr. De er ikke farlige for dig, men nogle arter kan gøre skade på din bolig. Eksempelvis kan herkulesmyren godt lide at grave sig ind i trægulve. Kontakt os derfor, hvis du er i tvivl om, om du har en invasiv art boende. Send gerne et billed med af myrerne. 
 
Du kan kun blive erstatningspligtig, hvis du kendte til skadedyrs problemet, men ikke har informeret udlejer rettidigt. 

3. Hvis skaden er sket 

Har herkulesmyren ødelagt noget af dit indbo, skal du anmelde skaderne til dit forsikringsselskab. Den almindelige sorte havemyre beskadiger normalt ikke bygninger og indbo.  
 
DEAS' forsikring dækker desværre ikke personligt indbo. 

Bor du i andels- eller ejerlejlighed, der administreres af DEAS

Bor du i andels- eller ejerlejlighed, gælder lejeloven ikke. I dette tilfælde skal alle beboere i din boligblok være enige om at bekæmpe problemet, da det er ejendommen der hæfter. 
 
I tilfælde, hvor enkelte beboere nægter at være med, kan kommunalbestyrelsen pålægge vedkommende at deltage. Dette er ifølge kapitel 5 § 13 i 'Bekendtgørelse om ikke-erhvervsmæssigt dyrehold, uhygiejniske forhold m.m.', hvor der står: 
 
"Kommunalbestyrelsen kan påbyde, at der træffes de nødvendige foranstaltninger til udryddelse af skadedyr af hensyn til at undgå eller begrænse ulemper, uhygiejniske forhold og lignende".