Midlertidig ekstra beboer

I din lejlighed må kun din familie (din ægtefælle eller samlever og jeres børn eller plejebørn) bo permanent. I må selvfølgelig også have overnattende gæster i en kort periode, det betyder cirka mellem 1 dag og 1 uge.

Det er kun din familie (din ægtefælle eller samlever og jeres børn eller plejebørn), der må bo permanent i din lejlighed. I må selvfølgelig også have overnattende gæster i en kort periode, det betyder cirka mellem 1 dag og 1 uge.
 
Hvis du vil udleje din lejlighed midlertidigt i forbindelse med ferie eller lignende, f.eks. gennem Airbnb, skal du have udlejers tilladelse. Du skal være opmærksom på, at det i mange ejendomme ikke er tilladt at udleje på denne måde. Bestemmelserne kan findes i ejendommens husorden eller i din lejekontrakt. 
 
Som lejer har du ret til at fremleje et eller flere værelser i din lejlighed. Hvor mange værelser du kan fremleje, afhænger af din lejligheds størrelse, og hvor mange personer der bor i lejligheden. Der er nogle betingelser, som skal være opfyldt. Find disse på DEAS’ hjemmeside: https://DEAS.dk/lejer-beboer/bolig/lejer/fremleje