Lavt vandtryk på vandhane

Er dit vandtryk lavt på din vandhane, kan du få konkrete råd og vejledning her.

En vandhane er udlejers/ejendommens ansvar.  
 
Det eneste, du selv kan/må lave på en vandhane, er at skifte perlatoren, som er en lille si, der sidder på tuden af vandhanen. Alt andet der skal laves på en vandhane, fx at skifte filteret, skal laves af en VVS’er. 
 
Er vandtrykket lavt på din vandhane, er hjælpen nær: 

1. Rens perlatoren 

Perlatoren opsamler nogle gange kalk, småsten og skidt fra rørene. Du skal jævnligt skrue den af og rense den i lidt eddikevand. Det fjerner kalken, og perlatoren bliver ren igen.  

2. Tjek vandværkets hjemmeside 

Tjek på dit vandværks hjemmeside, om der i dit område udføres arbejde, som kan have indflydelse på vandtrykket. Tag eventuelt kontakt til din nabo for at høre, om trykket der også er lavt. 
 
Har der været slukket for vandet i en periode, kan du prøve at lade vandet løbe lidt for at se, om det bliver bedre, eller prøve uden perlator for at tjekke, om denne skulle være tilkalket.  

3. Kontakt DEAS

Kontakt os for at høre, om der foregår arbejde på ejendommen, som kan have indflydelse på vandtrykket, samt for at få udbedret problemet.  
 
Bemærk, at der kan forekomme brugerbetaling, hvis vi sender en VVS’er, og denne skønner, at det lave vandtryk skyldes en brugerfejl. I dette tilfælde bliver skyldige beløb trukket via din husleje. 

Bor du i andels- eller ejerlejlighed, der administreres af DEAS

Hvis du bor i andels- eller ejerlejlighed, står du selv for vandhanen.  
 
Det er den enkelte ejerforenings vedtægter, der afgør, hvordan vedligeholdelsespligten fordeles.