Kogeplade virker ikke (induktionskomfur / glaskeramisk kogeplade)

Tjek altid kogepladens brugervejleding. Få råd og vejledning her.

Medmindre du har installeret dit eget komfur eller din egen kogeplade, er komfuret og kogepladen udlejers/ejendommens ansvar. 
 
Undtagelsen er, at for de lejere, der har boet i lejemålet fra før 1/7 2015, kan der være udvidet vedligeholdelsespligt. Det vil sige, at du skal tjekke § 11 i din lejekontrakt for at se, hvad du selv står for som lejer.
 
Virker din kogeplade ikke, er hjælpen nær: 

1. Afdæk problemet 

Der er fastsat maks. W-zone på kogeplader, og derfor koger alle fire kogeplader ikke altid lige hårdt.  
 
Overholdes kravet om grydens minimumsdiameter, som beskrevet i brugsanvisningen? Man skal være opmærksom på, at gryden skal passe præcist til kogepladen, for at den varmer optimalt. 
 
For at tjekke, om ens potter og pander er magnetiske, holdes en magnet hen til dem, og hvis den sætter sig fast, passer de til induktion. 
 
Kogepladen er forsynet med en temperatursensor, som kan overvåge temperaturen inden i induktionskogepladen. Hvis en overdreven høj temperatur måles, vil induktionskogepladen automatisk stoppe driften. 
 
Afbryder kogepladen pludselig, kan der være tale om overophedning af kogezonen. Her skal du lade kogezonen og komfuret køle af. Dette problem opstår ofte, når en gryde eller stegepande efterlades på en tændt kogezone. 
 
Din induktionskogeplade har en række normale driftslyde, som du ikke helt kan komme af med. Hvis kogepladen er tændt ved lav effekt, kan der komme kliklyde, mens høj effekt kan give brummelyde. Hvis du har gang i flere kogefelter på samme tid, kan der også også forekomme nogle lyde. Hertil kommer, at kogepladen har en køleblæser, der forhindrer elektronikken i at overophede.  

2. Kontakt DEAS

Send et billede af mærket (f.eks. Siemens) og typeskiltet til fs@deas.dk. Oplys, om der er tale om glaskeramiske kogeplader eller induktionskogeplader. 
 
 
Bemærk, at der kan forekomme brugerbetaling, hvis vi sender en reparatør, og denne skønner, at den defekte kogeplade skyldes en brugerfejl. I dette tilfælde bliver skyldige beløb trukket via huslejen. 
 
Er du selv kommet til at beskadige komfuret, skal du kontakte dit eget forsikringsselskab.  

Bor du i andels- eller ejerlejlighed, der administreres af DEAS

I andels- og ejerlejligheder tilfalder ansvaret for eget inventar altid ejer.