Din husleje reguleres, fordi skatterne er ændret

I løbet af foråret vil du på sædvanlig vis modtage en varsling om ændringer i din husleje.

Det sker fordi ejendomsskatterne og udgifterne til bl.a. vand, renovation og el i din ejendom justeres per 1. januar. Din husleje ændrer sig derfor også med virkning fra den 1. januar - også selvom, du først får en officiel varsling fra os i løbet af foråret.

En ejendom med lejeboliger er pålagt en række skatter og afgifter, i princippet på samme måde som en ejerlejlighed eller et hus.

Kommunerne vedtager typisk størrelsen af skatter og afgifter tidligst i oktober måned. Så udlejer kan ikke nå at give beboerne varsel om huslejeændringen tre måneder inden den 1. januar, hvor udlejer skal betale de nye udgifter.

Det er derfor bestemt i lejeloven, at hvis udlejer varsler ændringen inden fem måneder, kan udlejer opkræve forhøjelsen fra det tidspunkt, den træder i kraft. 

Derfor vil du modtage varslingen i løbet af foråret, mens stigningen gælder fra den 1. januar med tilbagevirkende kraft.

Opkrævning kommer først senere på året

Du vil først blive opkrævet for huslejeændringen senere på året. Det sker typisk med huslejebetalingen fra august og frem. Her vil du også blive opkrævet reguleringen med tilbagevirkende kraft fra 1. januar.

Hvordan beregnes huslejeændringen?

Vi beregner din andel af den samlede ændring for hele ejendommen. Og din husleje ændres så med denne andel.

Læs mere i folderen 'Bliv klogere på din husleje'

Udgivet 26. februar 2019

Ledige boliger

Få seneste nyt om åbent hus, ledige lejeboliger og boligprojekter på vej.

Følg os på Facebook