Fremleje
Som lejer har du ret til at fremleje din lejlighed. Dog er der nogle betingelser, som skal være opfyldt:
- Du skal kunne dokumentere, at din fremleje er midlertidig og skyldes sygdom, forretningsrejse, udstationering, studieophold eller lignende.
- Fremlejeperioden må højst være 2 år (i en sammenhængende periode).
- Du skal selv udarbejde en skriftlig fremlejekontrakt med din lejer. Husk at sende en kopi af kontrakten til os, inden fremlejeperioden begynder.
- Du kan også fremleje din lejlighed delvist, det vil sige leje et eller flere værelser ud og selv bo i resten af lejligheden. Dog må du i dette tilfælde højst fremleje halvdelen af lejlighedens beboelsesrum.
- Før du indgår en fremlejekontrakt, skal du orientere os om, at du vil fremleje. Ansøg om fremleje digitalt.
- Det er også vigtigt, at du fortæller din fremlejetager, at det ikke er muligt at overtage boligen efter fremlejeperiodens udløb – selvom du vælger ikke at flytte tilbage.
- Hvis du overvejer at udleje via fx Airbnb, skal du have godkendelse fra din udlejer. Ellers er der tale om ulovlig fremleje, og du kan risikere, at udlejer ophæver din lejekontrakt.
Lejer beholder ansvaret
Endelig er det stadig dig, selvom du har fremlejet din lejlighed, som har ansvaret for, at lejen bliver betalt, at regler overholdes, og at lejligheden ikke vanrøgtes eller misligholdes.
Vi anbefaler, at du selv sørger for at betale lejen og lade din lejer indbetale direkte til dig, så du sikrer dig, at lejen bliver betalt til tiden hver måned.
Med andre ord er det dig, der står til ansvar over for os, og ikke din fremlejetager.