Velliv og PensionDanmark opfører Aarhus’ første svanemærkede boliger

På Jægersgårdsgade i centrum af Aarhus bliver der sat nye standarder for bæredygtigt byggeri i Danmarks næststørste by, når byens første ejendom med svanemærkede boliger bliver opført. Ejendommen kommer til at rumme både lejligheder og erhverv, og bag projekt står Velliv og PensionDanmark, mens DEAS står for udvikling og rådgivning.

Når byggeriet står færdigt i foråret 2022 vil ejendommen have et samlet areal på over 1.000 m2, hvor størstedelen består af Aarhus’ 11 første svanemærkede lejeboliger.

I Aarhus kommune har vi en ambition om at gå forrest i den bæredygtige udvikling og være en mere klimavenlig by. Det er derfor en stor glæde, at Aarhus nu også får en ejendom, som lever op til en række krav i forhold til både at være bæredygtig og sund at arbejde og bo i,

siger borgmester Jacob Bundsgaard, Aarhus Kommune.

Beboerne i de nye lejligheder vil kunne glæde sig til egen altan og fælles tagterrasse, og samtidig se frem til at bo i en bæredygtig bolig med godt indeklima og lavt energiforbrug.

Vi skal varetage kundernes interesser bedst muligt, og vi oplever et stigende fokus på at bidrage til en bæredygtig udvikling. Med dette projekt kan vi nu tilbyde svanemærkede boliger til vores kunder, der ønsker at bo i Aarhus,

fortæller Solveig Rannje, ejendomsdirektør i Velliv.

Foruden lejeboligerne rummer byggeriet også to erhvervslejemål ud til den populære handelsgade. Og bæredygtige rammer med høj byggeteknisk kvalitet er i stigende grad efterspurgt blandt virksomheder.

Kombinationen af moderne, attraktive og energieffektive lejligheder og bæredygtige erhvervslejemål gør projektet i Jægergårdsgade til en god investering, som vil give afkast til medlemmernes pensionsopsparinger,

siger Marius Møller, direktør for ejendomme i PensionDanmark.

På grunden har der tidligere været bank, og oprindeligt var bygningen opført som udvidelse af Aarhus Privatbank i 1918.

Fokus på indeklima, byggeteknisk kvalitet og lavt energiforbrug

For at et byggeri kan blive svanemærket, skal det opfylde en række krav, som blandt andet skal sikre, at beboerne får et godt indeklima, og at bygningen får en høj byggeteknisk kvalitet. Man er desuden sikret et lavt energiforbrug.

I et svanemærket byggeri stilles der en lang række strenge krav til både materialer, kvalitetssikring og dokumentation. På den måde er man som beboer sikker på, at man flytter ind i en sund og bæredygtig ejendom,

siger projektleder Andreas Aebeloe fra DEAS, der er uddannet konsulent i svanemærket byggeri.

En række andre tiltag understøtter også den bæredygtige profil, bl.a. får ejendommen egenproduktion af el via højeffektive solceller. Altaner og solglas sikrer solafskærmning af vinduerne, hvilket fremmer indeklimaet. Samtidig er de mest energieffektive hårde hvidevarer og vandbesparende armaturer valgt, og beboerne får mulighed for at sortere deres affald i lejlighederne i fire fraktioner, for at så meget affald som muligt genanvendes.

DEAS Asset Management har udviklet ejendomsprojektet i Jægergårdsgade, og DEAS er bygherrerådgiver og har fået projektet forhåndscertificeret på vegne af ejerne.

Kort om projektet

  • Ejer: Velliv og PensionDamark
  • Projektudvikler: DEAS Asset Management
  • Bygherrerådgiver: DEAS
  • Hovedentreprenør: Enemærke & Petersen
  • Ejendommen kommer til at rumme 11 lejeboliger og 2 erhvervslejemål.
  • Der bygges ca. 180 m2 erhverv og 734 m2 lejebolig med altaner og fælles tagterrasse, samlet set ca. 1.040 m2.

Udgivet 21. april 2021

Kontakt os

Tlf. 70 30 20 20

eller

Send os en mail