Træd indenfor i Ibihavens grønne boligfællesskab med plads til samvær og fordybelse

Udlejningen af TETRIS’ nye boligfællesskab Ibihaven er netop startet, og første åbent hus løb af stablen i søndags med over 100 besøgende, der fik en fornemmelse af de kommende boliger og unikke rammer.

Ibihaven er placeret øst for Slagelse og er et boligfællesskab med 76 nybyggede lejeboliger, hvor voksne uden hjemmeboende børn får mulighed for at skabe et helt særligt fællesskab.

Ibihaven handler om at leve livet. Vi ønsker at skabe rammerne for et stærkt boligfællesskab og det gode liv for vores beboere, som selv er med til at forme fællesskabet. De beslutter selv, hvordan de vil fylde rammerne ud med aktivt samvær og fordybelse,

siger Rasmus Friis, adm. direktør i TETRIS.

Ibihaven består af to- og treværelses boliger mellem grønne marker og gamle gårde. Ibihaven er bygget rundt om den fælles, overdækkede atriumhave, hvor der med 1.500 m2 fællesareal er god plads til aktiviteter og socialt samvær, og som inviterer til fællesskab og fælles aktiviteter hele året.

Ibihaven står klar til indflytning til efteråret og kommer til at byde på nogle fantastiske hjem, der inddrager naturen som en ramme for fællesskabet. TETRIS har formået at skabe et projekt, der giver beboerne masser af frihed, bl.a. ved at skabe boliger med minimal vedligeholdelse,

siger Maivi Herup, udlejningschef i DEAS.

Ibihaven går efter grønt guld

Atriumhaven, der ligger i hjertet af Ibihaven, sikrer, at beboerne både kan få jord under neglene, få pulsen op med fællesgymnastik eller puste ud over en kop kaffe. Omkring ejendommen har beboerne også en stor have. Og det er ikke kun omgivelserne, der er grønne.

Ibihaven bygges til at opnå en guld DGNB-certificering. Det er en garanti for, at ejendommen er bæredygtig, af høj byggekvalitet, og at beboernes trivsel og hverdag er tænkt ind.

Ibihaven opføres i materialer med mindst muligt CO2-aftryk og er et energivenligt byggeri, der skal bruge meget få resurser til opvarmning. Tagets solceller leverer energi til ejendommen, og der er sørget for gode dagslysforhold, så boligerne har masser af naturligt lys. Flere steder i Ibihaven opsamles overfladevand, som bruges til at vande planterne i det store atrium.

Ibihaven er det første byggeri i en serie af seniorvenlige boligfællesskaber, der går under det fælles navn Agorahaverne. TETRIS vil med konceptet sætte særligt fokus på fællesskab og livskvalitet for ejendommens beboere. Ambitionen er at skabe omkring 5.000 nye lejeboliger inden for de næste 10 år.

Udlejningen af Ibihaven markerer indledningen på et samarbejde mellem DEAS og TETRIS, som i december 2019 valgte DEAS til at varetage udlejning, administration og drift af selskabets nyudviklede koncept for seniorboligfællesskaber.

Udgivet 21. januar 2020

Kontakt

Kim Krabbe

Senior Director
Residential Letting
Bliv kontaktet

Ledige boliger

Få seneste nyt om åbent hus, ledige lejeboliger og boligprojekter på vej.

Følg os på Facebook