Stor efterspørgsel på altaner i foreninger

I de seneste tre år har DEAS oplevet stor efterspørgsel på altaner – særligt fra ejer- og andelsboligforeninger i de store byer.

Interessen for at investere i altaner er stigende blandt de mange andelsbolig- og ejerforeninger, DEAS administrerer. En altan er en unik mulighed for at kunne åbne dørene ud til det fri, selvom man bor i en lejlighed. På den måde flyttes familielivet og hverdagen udendørs, samtidig med at man fremtidssikrer og forøger værdien af foreningens ejendom.

Men det kan være uoverskueligt og tidskrævende for en foreningsbestyrelse eller et altanudvalg at få overblik over processerne, der følger med beslutningen om at investere i altaner.

Lad den byggetekniske rådgiver sikre et trygt forløb

Overvejer foreningen at etablere altaner, er det en god idé at starte med at kontakte en byggeteknisk rådgiver. Rådgiveren kan hjælpe foreningen gennem de mange faser i et altanprojekt.

Den byggetekniske rådgiver fungerer som foreningens forlængede arm og sørger for:

  • at byggeriet bliver udført korrekt
  • efter foreningens ønsker
  • til den aftalte tid og til den aftalte pris.

Kort sagt hjælper den byggetekniske rådgiver foreningen gennem byggeprocessen fra start til slut og sikrer tryghed gennem hele forløbet.

Tidshorisont

Det tager ca. et år, fra foreningen vedtager altanprojektet på en generalforsamling, til altanerne er opført og klar til brug. I nogle tilfælde strækker projektet sig endda over længere tid, bl.a. fordi kommunen skal inddrages.

Tre tilbud indhentes

Den byggetekniske rådgiver hjælper med at indsamle og anbefale tilbud på altaner. Ofte indsamles tre tilbud fra tre forskellige udbydere. Herefter vurderer den byggetekniske rådgiver tilbuddene og anbefaler ud fra pris og produkt ét af dem.

Økonomi

Priserne afhænger af hvor, og på hvilken etage af bygningen, de skal opføres. Gennemsnitsprisen på en altan ligger ca. på 150.000 kr., men afhænger af størrelse, materiale og valg af døre. Det er naturligvis foreningen selv, der i sidste ende beslutter hvilket tilbud de ønsker.

Byggesagsadministration

Overvejer din forening at etablere altaner? Så kan DEAS hjælpe. Vi tilbyder både at varetage den byggetekniske rådgivning samt byggesagsadministrationen.

Øget livskvalitet med nye altaner 

Den stigende efterspørgsel på altaner skyldes i høj grad, at mange mennesker i storbyerne bor i lejligheder uden have. Og her kan en altan være med til at skabe en større livskvalitet. Det er et privilegium, mange ejer- og andelsboligforeninger i stigende grad efterspørger. 

Udgivet 12. januar 2018

Kontakt

Thomas Mortensen

Director
Technical Building Consultancy - Associations and
Bliv kontaktet

Cases for Foreninger

Se hvad vi gennem tiden har gjort for vores kunder.

Se cases

Produktbrochure

Spar tid og penge på foreningens byggesager. Vælg den rigtige løsning til styring af processen.

Læs mere (pdf)