Skovbakkeskolen tager form

Pressemeddelelse: I dag, den 14. oktober, blev der afholdt rejsegilde på Skovbakkeskolen i Odder. Den topmoderne skole opføres og drives i offentlig-privat samarbejde (OPS) og vil stå færdig ved udgangen af 2017.

Fredag markerede Odder Kommune, Skovbakkeskolen, daginstitutionen Krible Krable Huset, DEAS og MT Højgaard, at den nye Skovbakkeskole kunne holde rejsegilde – 11 måneder efter første spadestik. Facaderne på første etape af byggeriet er nu rejst, og traditionen tro inviterede Odder Kommune, som er bygherre, til en fejring og anerkendelse af håndværkerne på projektet. 

Tidligt samarbejde

Skolen bygges i to etaper, der står færdige i henholdsvis juli og december 2017. Den opføres i et OPS af MT Højgaard og ejendomsforvaltningsselskabet DEAS, der opfører og skal drive den nye Skovbakkeskole for Odder Kommune.

”Samarbejdet er i fokus, og når vi bygger en skole, der stadig skal være i drift, er det vigtigt, at vi sammen tilrettelægger vores arbejde. Samarbejdet med Odder Kommune, Skovbakkeskolen og Krible Krable Huset fungerer forbilledligt, og vi har hele tiden fokus på at informere og inddrage elever og lærere i processen,”

siger projektdirektør for OPP i MT Højgaard, Joan Clausen. 

De bedste rammer for læring og solid drift 

Skolen vil have plads til 650 elever, og efterfølgende vil der i anden etape af byggeriet blive bygget en daginstitution med plads til 100 børn.

”Den nye Skovbakkeskole vil sikre både børn og voksne de bedste rammer for læring og en efterfølgende solid drift og effektivt vedligehold af skolen,”

siger Bo Heide-Ottosen, executive director i DEAS, der sammen med MT Højgaard står for skolens drift og vedligehold i en periode på 25 år.

Håndværkere, elever på skolen samt andre interessenter var fredag inviteret på pølser, som blev serveret med brikjuice. Efterfølgende kunne de fremmødte se nærmere på et af lokalerne, som er færdigbygget. Og ved hjælp af VR-briller kunne de skrælle maling og gips af væggene og gå på opdagelse i, hvad der ligger under væggene. 

Erfarent OPS-team

Skovbakkeskolen er teamets fjerde fælles skoleprojekt i OPP- og OPS-regi. Teamet står i forvejen bag Nordstjerneskolen i Frederikshavn, Vildbjerg Skole ved Herning og Ørstedskolen i Rudkøbing.

OPS-kontrakten med at drive og vedligeholde Skovbakkeskolen for Odder Kommune løber i 25 år, fra opførelsen er fuldendt.

Fakta om Skovbakkeskolen

 • Opføres i OPS-regi af MT Højgaard og DEAS 
 • Projektsum: ca. 250 mio. kr.
 • Arkitekt: CEBRA
 • Rådgivende ingeniør: MT Højgaard
 • Bestiller: Odder Kommune
 • Areal: 9.300 m2 fordelt på to etager 
 • Ibrugtagning: 2017 

For mere information

Projektdirektør OPP Joan Clausen, MT Højgaard, mobil 51 56 37 60

Executive director Bo Heide-Ottosen, DEAS, mobil 51 14 03 64

 • Kort om MT Højgaard

  MT Højgaard-koncernen er blandt de førende aktører i bygge- og anlægsbranchen i Norden og udfører projekter i Danmark samt fokuserede aktiviteter i udvalgte lande. Koncernen består af virksomhederne MT Højgaard, Enemærke & Petersen, Lindpro, Scandi Byg og Ajos samt de delejede virksomheder Greenland Contractors og Seth.

  MT Højgaard-koncernens 4.000 medarbejdere har fokus på produktivitet, bæredygtighed, intelligente løsninger og kvalitet.
  Koncernen omsætter for omkring 7 mia. kr. om året.
  www.mth.dk

Udgivet 14. oktober 2016

Kontakt

Lars Olaf Larsen

Senior Director
Public Private Partnership
Bliv kontaktet

Cases

DEAS har deltaget i flere
OPP-projekter

Se cases