Vi sikrer trygge rammer for kunder og beboere. Læs, hvordan vi medvirker til at mindske risikoen for Corona-smitte.

Rejsegilde på OPP-projekt: Slagelse Sygehus vokser med 19.000 kvm

Pressemeddelelse: Et nyt sygehusbyggeri er for alvor ved at tage form på Slagelse Sygehus, hvor der opføres ny fødeafdeling, børneafdeling samt tre etager med senge til medicinske patienter. I alt knap 19.000 m2 med cirka 180 enestuer. Det blev i dag markeret med rejsegilde.

Projektet er et af Danmarks største offentlig-private partnerskaber (OPP) inden for sygehusbyggeri. OPP-modellen har sikret, at det er muligt at finansiere byggeriet og bygge en ekstra etage.

Med byggeriet får Slagelse Sygehus topmoderne faciliteter til fødsler, børn og medicinske patienter, og projektet er en vigtig del af Region Sjællands sygehusplan og Slagelse Sygehus’ position som akutsygehus,

siger regionsrådsformand Jens Stenbæk, Region Sjælland.

Byggeriet sikrer, at Slagelse Sygehus bliver et komplet akutsygehus med fødsler, barsel og børneafdeling, som ifølge sygehusplanen næste år flytter fra Næstved til Slagelse. Alt omkring de akutte patienter samles centralt på sygehuset, og de medicinske sengeafdelinger kan flytte ud af sygehusets ældste afsides bygninger og ind i de nye rammer. Patienterne får enestuer, hvor det bliver muligt at inddrage patienter og pårørende mere aktivt i behandlingen, blandt andet med brug af en storskærm til at se journaler og røntgenbilleder sammen med lægen.

OPP sikrer fleksibel løsning

Bag OPP-projektet står et konsortium, der består af entreprenørkoncernen MT Højgaard, ejendomsforvaltningsselskabet DEAS samt investorerne Industriens Pension, PensionDanmark, PKA og Sampension.

Konsortiet står for finansiering, opførelse, udvendig drift samt vedligeholdelse, mens Region Sjælland lejer sig ind i bygningen i en periode på 20 år. Herefter køber regionen ejendommen.

Regionen har stor indflydelse på både projektets konkrete udformning og valg af løsninger.

OPP-teamet har det seneste år haft et tæt samarbejde med Region Sjælland og sygehusets driftsafdeling om at tilpasse detaljerne i udformningen og vælge de rette løsninger. Dermed sikrer vi det bedste langsigtede resultat for regionen og et effektivt samarbejde i de næste 20 år,

siger Lars Olaf Larsen, afdelingsdirektør i DEAS, på vegne af konsortiet.

Projektet kører planmæssigt, og Slagelse Sygehus’ nye fødeafdeling, børneafdeling og medicinske afdelinger forventes i brug i april 2018.

Kort om byggeriet

Byggeriet består af en fireetages bygning i karréform med kælder samt en bygning til graviditet, fødsel og barsel. En af de fem fødestuer kan anvendes til akutte kejsersnit.

Stueplan i hovedbygningen bliver for børn og unge samt for tidligt fødte børn.

1., 2. og 3. sal bliver for medicinske patienter. Hjerteafdelingen placeres på 1. sal og på de øvrige etager hormonafsnit, akut neurologi, lungemedicin og medicinsk mave-tarm-afsnit.

  • Bestiller: Region Sjælland
  • Konsortium ”MTH – DEAS Slagelse Sygehus”: MT Højgaard og DEAS (opførelse og udvendig drift og vedligehold), Industriens Pension, PensionDanmark, PKA og Sampension (finansiering)
  • Projektsum (byggeri og drift i 20 år): ca. 520 mio. kr., heraf 400 mio. kr. til anlæg
  • Arkitekt: Arkitema Architects
  • Rådgivende ingeniør: MT Højgaard og MOE
  • Areal: 18.650 kvm med ca. 180 enestuer
  • Forventet ibrugtagelse: April 2018

Udgivet 07. marts 2017

Kontakt

Lars Olaf Larsen

Afdelingsdirektør
Offentlig-Privat Partnerskab (OPP)
Bliv kontaktet

Cases

DEAS har deltaget i flere
OPP-projekter

Se cases