PKA og DEAS gøder Grønttorvet

I 2006 blev det 16 hektar store grønttorv i Valby sat til salg, og siden har der med FB Gruppen ved roret været gang i udviklingen af området for at gøre det til en ny og spirende grøn bydel i København. PKA står for opførelsen af to udlejningsejendomme og har flere projekter på vej. DEAS bidrager bl.a. som bygherrerådgiver til projekterne.

PKA tegner sig for 8 ud af samlet set 21 byggefelter på Grønttorvet og er dermed en af de helt store aktører i udviklingen af Valbys nye bydel. Foreløbig er der aktiviteter på fire af byggefelterne, og den 1. juli flyttede de første lejere ind i PKAs udlejningsejendom Hortensia Hus, der tegner sig for 12.450 m2 og rummer i alt 133 lejligheder. DEAS har som bygherrerådgiver på projektet sikret PKA en drifts- og værdioptimeret ejendom i et lyst og nordisk design med lejligheder i størrelsen 2 ½ værelser til 4 værelser og vil fremover stå for administrationen af lejemålene.

Tæt på ligger Lathyrus Hus rummende 128 lejligheder i størrelsen 2 til 4 værelser. PKA og DEAS har her opført en ejendom i industriel charme og høj kvalitet, og i DEAS ser vi frem til at varetage den daglige administration af lejemålene og skabe tryghed hos beboerne, når de flytter ind henover efteråret og vinteren.

To yderligere byggefelter under projektering

Projekteringen af yderligere to byggefelter er p.t. under udvikling med rådgivning fra DEAS. På det ene skal der opføres en ejendom i størrelsesordenen svarende til Hortensia Hus og Lathyrus Hus, mens det sidste er dedikeret opførelsen af ungdoms- og ældreboliger. Sidstnævnte i øvrigt i samarbejde med RealDania.

Visionen for Grønttorvet er, at det skal tage afsæt i egen historie ved at være en grøn og spirende bydel, og derfor er det heller ikke tilfældigt, at alle ejendomme tildeles et blomsternavn, og at bydelen får sin egen park – Grønttorvsparken – med plantage, plæne og promenade samt spiselige indslag som æbletræer og nøddebuske. Området ventes færdigudviklet i 2022.

Læs mere om Grønttorvet

Udgivet 27. september 2017

Kontakt

Per Thomassen

Senior Director
Technical Building Consultancy
Bliv kontaktet

Bygherrerådgivning

Vi tilbyder byggeteknisk rådgivning og byggestyring fra idé til aflevering.

Læs mere