Vi sikrer trygge rammer for kunder og beboere. Læs, hvordan vi medvirker til at mindske risikoen for Corona-smitte.

Nye ungdomsboliger på Nørrebro sætter nye standarder

Pressemeddelelse: Den 1. februar 2017 flytter de første beboere ind i AP Pensions nye ungdomsboliger på Tagensvej 135 på Nørrebro. Indrettet i en tidligere papirfabrik, og med en rumhøjde på 3,5 meter, sætter de 199 New Yorker-inspirerede lejligheder helt nye standarder for ungdomsboliger. Lejlighederne blev udlejet på rekordtid, og de er med til at tiltrække en ny type af beboere til kvarteret omkring Mjølnerparken.

Håndværkerne har netop forladt den tidligere papirfabrik på Tagensvej 135 på Nørrebro, hvor AP Pension har skabt 199 moderne ungdomsboliger med respekt for den originale arkitektur. I den første uge af februar flytter de første beboere ind. 

”Bygningen på Tagensvej 135 og hele området omkring Mjølnerparken på Nørrebro har igennem årene fået et lidt blandet ry. Jeg er utrolig glad for, at vi med omdannelsen af den tidligere papirfabrik til moderne ungdomsboliger kan være med til at tiltrække en ny gruppe af unge til et område, som i øjeblikket er inde i en rivende udvikling,”

siger direktør i AP Pension ejendomsudviklingsselskab AP Ejendomme, Peter Olsson.

Det er ejendomsforvaltningsselskabet DEAS, som står for udlejningen, idriftsættelsen og administrationen af boligerne, der blev udlejet på under to måneder.

”Den store efterspørgsel viser, at vi har læst markedet korrekt, nemlig at der er behov for sådanne boliger med en central placering i København. Alene til det første åbent hus-arrangement var der over 700 besøgende, og der var kø fra tidlig morgen,”

fortæller afdelingschef i DEAS, Lasse Rüsz.

De nye ungdomsboliger, som bliver beboet af både enlige og par, nyder godt at en usædvanlig rumhøjde på 3,5 meter, hvilket giver en fantastisk rummelighed og får de forholdsvis små lejligheder til at synes større. Bygningen på Tagensvej har levet en omtumlet tilværelse og samtidig stået tom i en periode. Arkitekterne har formået at bevare den rå og industrielle skala, hvor for eksempel originale betonlofter og synlige søjler skaber en flot kontrast til den lyse og moderne indretning. Den store rumhøjde gør det muligt at flytte sovepladsen op på en hems, så beboerne får et fuldt funktionelt opholdsrum med et flot lysindfald fra de store vinduer, der går fra gulv til loft. 

”Vi faldt for lejligheden med det samme. Med 39 kvadratmeter er den jo ikke stor, men indretningen med den store loftshøjde, det kæmpe vindue og hemsen, gør den både speciel, charmerende og ikke mindst at den er godt udnyttet. Da både min kæreste og jeg læser jura, ville vi gerne have en lejlighed i fornuftig afstand til vores studie, og det har vi fået”,

siger Mie Grosen, der glæder sig til at flytte sammen med sin kæreste Rasmus Amby i en 2. sals lejlighed i ejendommen. 

Udover de mange boliger er ejendommen også udstyret med en kæmpe fælles tag-terrasse, på hele 700 kvadratmeter, med udsigt over Nørrebros tage og en gårdhave med grønne arealer. I kælderen er der indrettet et fitnesscenter, mens der i stueetagen er etableret et café- og loungeområde, som ejendommens beboere deler med AO Hostel, som i april 2017 åbner i nabobygningen på Tagensvej 137, som også er udviklet af AP Ejendomme. Altsammen er det med til at skabe et levende og internationalt miljø.

”Vi ønsker i AP Pension at være med til at udvikle ejendomme helt fra begyndelsen, så vi på den måde gør en forskel, herunder også for den yngre del af Danmarks befolkning. Med projektet på Tagensvej 135 har vi dels formået at forvandle en slidt fabriksejendom til moderne ungdomsboliger, og dels er vi med til at understøtte ambitionerne om nyt liv i et lidt trist område på Nørrebro. Altsammen kombineret med, at vi skaber fornuftige afkast for vores kunder. Det er noget som både vi, og resten af Nørrebro og København, kan være stolte af,”

siger Peter Olsson. 

For mere information:

Peter Olsson, direktør AP Ejendomme, telefon 20 98 50 18
Lasse Rüsz, Afdelingschef DEAS, telefon 27 78 38 80

 

Udgivet 02. februar 2017

Case

Jacobsens Have var fuldt udlejet inden ibrugtagning.

Se case