Mobiliteten flytter ind i fremtidens kontorer

De nye generationer af medarbejdere er digitale, mobile og fleksible. Det stiller krav til arbejdspladserne, og det mærker DEAS tydeligt i kundernes efterspørgsler inden for erhvervsindretninger.

I 2015 ansatte DEAS Mie Møller som arkitekt og space planner i et team, der blandt andet rådgiver om og udfører erhvervsindretninger for kunder og lejere. Det er en prioritering fra DEAS’ side, der i sig selv vidner om tidens tendenser inden for indretningen af kontorlokaler.

Mange virksomheder ønsker i dag individuelle indretninger, der kan profilere virksomhedens identitet og har en brandmæssig værdi, hvilket fx viser sig i valget af materialer og møbler. Samtidig ser vi på arbejdsmarkedet en udvikling, hvor mobilitet og fleksibilitet er eftertragtede vilkår blandt de nye generationer af medarbejdere.
For en virksomhed, der gerne vil tiltrække og holde på talenterne, bliver det derfor afgørende at fremstå som en attraktiv arbejdsplads, der kan imødekomme behovet for bl.a. fleksibilitet,

siger Mie Møller, arkitekt i DEAS.

At dette er en tendens i fremgang ses i lejernes efterspørgsler, når DEAS skal bistå med indretningen af et kontormiljø. I dag spiller eksempelvis fællesarealerne en ny og vigtig rolle, fordi de giver mulighed for mobile fællesskaber og midlertidige arbejdsstationer. 

I DEAS har vi den store fordel, at vi kender vores kunders ejendomme så godt, at vi kan se potentialerne og tale ind i kundernes og lejernes behov, i takt med at de udvikler sig og ændrer sig over tid,

siger Mie Møller.

Flerbrugerhuse og fokus på fleksibilitet

I Borgmestergården i Sydhavnen har Mie Møller i samarbejde med flere kollegaer i DEAS indrettet et stort atrium, hvor lejernes medarbejdere kan bruge fællesarealet til møder og uformelle samtaler.

Borgmestergården har tre lejere, så ejendommen er et flerbrugerhus, og det har vi omfavnet i den måde, vi har indrettet bygningens atrium på, så det både tilbyder arbejdszoner og frizoner for medarbejderne på tværs af de tre virksomheder,

forklarer Mie Møller.

Smarte energiløsninger i Borgmestergården

Borgmestergården er ejet af Sampension og blev i 2016 konverteret fra domicil til flerbrugerejendom af DEAS med BMW, Cirkel K og Netværk Danmark som lejere. Flere af indretningsprojekterne er allerede i mål, og DEAS er i øjeblikket i gang med indretningen af yderligere 800 kvm i ejendommen, der vil stå klar i løbet af sensommeren. I alle dele af projektet har DEAS konsekvent fokus på energi og indeklima i løsningerne.

I DEAS har vi en lang tradition for renovering, og derfor arbejder vi ud fra at lave smarte energiløsninger ved at udnytte og optimere de eksisterende installationer, hvilket både er til gavn for miljøet samt ejers og lejers økonomi,

siger Hans Andersen, energichef i DEAS.

Udgivet 25. maj 2017

Kontakt

Hans Andersen

Senior Director
Sustainability
Bliv kontaktet

Case

Nysgerrig efter mere viden om DEAS' modernisering af Borgmestergården?

Se casen