Vi sikrer trygge rammer for kunder og beboere. Læs, hvordan vi medvirker til at mindske risikoen for Corona-smitte.

Mød DEAS’ afdeling for Energi og indeklima

Mere end 12 specialiserede medarbejdere arbejder på at sænke ejendommes energiforbrug og hæver kvaliteten.

I løbet af de seneste år har DEAS opbygget en større energi- og indeklimaafdeling, der rådgiver ejendomsejere inden for indeklima- og energirenoveringer, realiserer indsatserne og kan facilitere dialogen mellem ejer og lejer.

Der er et stort potentiale for energieffektiviseringer og forbedringer af indeklima, som kan indfries med en beslutsom indsats og dialog med ejendomsejere og lejere. Vi viser, hvilke opgraderinger der har størst potentiale for at give økonomiske besparelser på driftsregnskabet, og hvor der er en fordelagtig tilbagebetalingstid på investeringerne,

siger Hans Andersen, energichef i DEAS.

Afdelingen har de sidste tre år gennemført mere end 100 projekter inden for energieffektivisering og indeklima fordelt på erhvervslejemål, shoppingcentre samt boligejendomme.

Vi samarbejder både med investorer, som ønsker at hæve værdien af deres bolig- og erhvervsejendomme med en målrettet investering i indeklima- og energirenovering i samarbejde med lejerne, samt ejere af shoppingcentre, hvor reducerede drifts- og energiomkostninger ses som et nøgleparameter for at øge centrets værdi,

siger Hans Andersen.

Senest har afdelingen bl.a. gennemført en erhvervsindretning i PKA’s erhvervsbygning Hirsprunghus i Virum med stor fokus på indeklimaet.

Stigende interesse for energistyring

Energiafdelingen oplever, at interessen for at følge ejendommens energiforbrug med en aftale om energistyring er stigende hos såvel investorerne som andelsbolig- og ejerforeninger.

Afdelingen leverer månedlig energistyring og årligt energitilsyn til omkring 400 ejendomme. Det sker via DEAS’ egen energistyringsplatform, MinEnergi.

Med en aftale om energistyring analyserer vores energiingeniører ejendommens energital hver måned og reagerer, hvis der er uhensigtsmæssigheder. Der kan opnås en besparelse på op til 10% af det årlige energiforbrug ved en kontinuerlig overvågning og ved at indstille varmecentralen korrekt,

siger Hans Andersen.

Udgivet 26. oktober 2016

Kontakt

Hans Andersen

Energichef
Teknik - Bæredygtighed
Bliv kontaktet

Miljøvenlige rammer

Med grønne intiativer kan du tiltrække og fastholde erhvervslejere.

Klimarådgivning