Odder Kommune får nøglerne til Skovbakkeskolen

Fredag eftermiddag den 30. juni fik borgmester Uffe Jensen (V) nøglerne til Skovbakkeskolen. Byggeriet er nu så langt, at kommunen overtager nøglerne fra teamet bag skolen, der består af entreprenøren MT Højgaard og ejendomsforvaltningsselskabet DEAS.

Det er blevet et fantastisk byggeri. Så flot. Jeg ville næsten ønske, at jeg selv skulle være elev på skolen, for der er virkeligt gode muligheder for at lave spændende undervisning.
Jeg er sikker på, at det bliver en rigtig god skole for eleverne, lærerne, pædagogerne og alle andre, der er involveret i skolen,

siger borgmester Uffe Jensen (V).

Han håber også, at den nye skole kan være med til at gøre det attraktivt for tilflyttere at flytte til Odder Kommune.

Medarbejderne er flyttet ind

Lærerne og pædagogerne på skolen flyttede ind i de nye bygninger i denne uge. Hen over sommeren kommer møbler, hvoraf en del af dem er lavet af lokalt træ, og andet inventar på plads.

Alt er gået som planlagt, og det betyder, at der står en helt ny og flot skole, der er klar til at modtage eleverne efter sommerferien,

siger bygningskonstruktør fra Odder Kommune, Kenneth Kjer Brøgger.

Der er plads til 650 elever på den nye skole, der har kostet ca. 150 mio. kr. Sidste etape af projektet går nu i gang, hvor MT Højgaard river de sidste bygninger ned og bygger en helt ny integreret institution, der forventes at åbne til januar 2018. Her er der plads til 100 børn.

Godt samarbejde

Skovbakkeskolen er et OPS, der betyder, at det er et offentligt privat samarbejde, hvor private aktører står for opførelse og efterfølgende drift og vedligehold. Samarbejdet er mellem Odder Kommune og konsortiet OPS Skovbakkeskolen, som er ejet af ejendomsforvaltningsselskabet DEAS og entreprenøren MT Højgaard.

Både DEAS og MT Højgaard er tilfredse med, hvordan det foreløbige samarbejde omkring Skovbakkeskolen er forløbet.

Afleveringen af skolen er et mønstereksempel på, at man opnår gode resultater, når samarbejdet er optimalt fra starten. Vi har haft et fremragende samspil med Odder Kommune og DEAS hele vejen, og det kommer til udtryk nu med en fejlfri aflevering.
Nu glæder vi os til, at børnene flytter ind i en moderne skole, der lever fuldstændig op til fremtidens krav om bæredygtighed og indeklima,

siger Joan Clausen, der er Projektdirektør for OPP i MT Højgaard.

Stor tilfredshed

Også i DEAS, der nu sammen med MT Højgaard skal stå for skolens drift og vedligehold i en periode på 25 år, er der stor tilfredshed med projektet.

Børn og unge er med Odders nye skole sikret de bedste rammer i et projekt, der afleveres til tiden og til den aftalte pris. Vi ser nu frem til at sikre, at bygningerne forbliver tidssvarende, så den nye skole bevarer sin høje kvalitet, mens driftsomkostningerne er kendte og stabile i hele perioden,

siger Lars Olaf Larsen, afdelingsdirektør i ejendomsforvaltningsselskabet DEAS.

Åbent hus inden åbning

Den nye skole bliver markeret med en indvielse for eleverne i august, mens alle borgere får mulighed for at komme til åbent hus på den færdige skole fredag den 4. august kl. 14-16.30. MT Højgaard fortæller om byggeriet og giver en rundvisning, mens Skovbakkeskolens ledelse og Odder Kommunes direktør for børn, unge og kultur også vil være til stede.

Udgivet 30. juni 2017

Kontakt

Lars Olaf Larsen

Senior Director
Public Private Partnership
Bliv kontaktet

Cases

DEAS har deltaget i flere
OPP-projekter

Se cases