God sommer

En af dagens positive nyheder er, at vi efter mere end tyve år igen har fået vores ’eget’ ministerium i form af et boligministerium. Det bliver særdeles spændende at se, hvad regeringen og boligminister Kaare Dybvad helt specifikt kommer til at fokusere på, og hvilke konsekvenser det får for ejendomsinvesteringer og for ejendomsbranchen i helhed. 

Noget tyder på, at vi skal til at ’sove med støvlerne på’ med den megen politiske fokus og ikke mindst de udmeldinger, vi har hørt hen over vinteren og foråret fra regeringen og støttepartierne om bl.a. gennemgribende moderniseringer i boligudlejning, den ideologiske kamp mod udenlandske investorer og forventede stramninger i generationsskifte- og avancebeskatningen. Måske er der – trods det klare sommerlys – alligevel lidt ’mørke skyer’ på vej mod os. Men vi må arbejde med og stå sammen om at give fakta om eventuelle konsekvenser, inden politiske beslutninger træffes.

Vores egne aktuelle forventninger forudser, at det totale afkast for ejendomme vil falde, jf. seneste offentliggjorte markedsstatistik fra EjendomDanmark. Trods en relativ sund dansk økonomi er der tegn på, at de kommende år bliver lidt vanskeligere end de seneste 5-6 år. Noget tyder således på, at vi må ’rebe sejlene’ og sammen arbejde endnu mere målrettet for at optimere og forbedre, hvad vi kan på de enkelte ejendomme og porteføljer. Og at vi sammen skal gøre endnu mere for at sikre, at lejerne er tilfredse med de lejemål, vi tilbyder dem, og den servicepakke, de får. 

DEAS kommer herudover til at fokusere endnu mere på to temaer, nemlig bæredygtighed og PropTech (Property Technology). Vi er p.t. ude at hente inspiration og finde vores ståsted og ikke mindst prioriteringer. I disse uger udformer vi således vores nye digitaliseringsstrategi. Og til efteråret er vi klar med version 1.5 af vores bæredygtighedsstrategi. Vi vender tilbage med mere om det.

Med ønsket om en rigtig god sommer.

Henrik Dahl Jeppesen
Adm. direktør/CEO i DEAS-koncernen

 

Udgivet 27. juni 2019