Fra green field til ny bydel: Udvikling af 27.000 m² for PFA i Slagelse

Over de kommende år skyder et nyt byområde op tæt på Slagelse centrum. Med en investering på 230 mio. kr. har PFA overtaget byggegrunden på 27.000 m², hvor der bl.a. skal opføres 150 ungdomsboliger samt 44 familieboliger.

DEAS Asset Management har identificeret den spændende udviklingsmulighed og omsat den til en konkret business plan, som PFA i juni 2020 valgte at investere i.
Investeringen er del af PFA’s investeringsstrategi, der har et særligt fokus på ejendomsinvesteringer i landets vækstbyer, og her er Slagelse en oplagt by at kigge mod. 

Slagelse er en meget interessant by, der har oplevet stor befolkningstilvækst i de seneste år. Byggegrundens størrelse giver os mulighed for at skabe et sammenhængende og attraktivt byområde tæt på Slagelse centrum,

siger Mikael Fogemann, Head of Nordic Real Estate hos PFA Ejendomme.

DEAS Asset Management er valgt som developer på projektet og har også bistået PFA med handlen og køberrådgivning, hvor vi bl.a. har afdækket alle risikoaspekter og sikret PFA de bedst mulige betingelser ifm. købet.

Fra udviklingsidé til solidt afkast

Helhedsplanen for området forhandles i øjeblikket på plads med Slagelse Kommune på vegne af PFA, der ønsker at opføre forskellige boligformer, som bl.a. imødekommer den stigende efterspørgsel på lejeboliger i Slagelse.

I samarbejde med PFA og arkitekten er DEAS Asset Management i fuld gang med at udarbejde et byggeprogram, som sikrer den bedst mulige udnyttelse af grunden samt opførelse af attraktive boliger til flere segmenter.

Vi er lige nu i den indledende planlægningsfase, hvor den kreative proces, der rummer konceptudvikling, de kommercielle muligheder, praktik og økonomi skal gå op i en højere enhed. Vi skal sikre PFA de bedst mulige afkast til gavn for pensionsselskabets medlemmer og en realisering af det nye byområde, som indfrier de høje ambitioner,

siger Claus Skytte, Head of Development i DEAS Asset Management.

Bæredygtigt byggeri langtidssikrer værdien af ejendomme

Som led i PFA’s ejendomsstrategi med fokus på bæredygtighed vil boligerne blive opført efter bæredygtighedscertificeringen DGNB Guld.

Det stiller krav til, at vi som developer indtænker bæredygtighed fra projektets start samt planlægger og dokumenterer alle valgte løsninger. For at indfri PFA’s ønske om at opnå certificeringen har vi derfor et konstant fokus på byggeriets bæredygtige kvaliteter herunder de miljømæssige, økonomiske, processuelle, sociale og tekniske.

Forvandlingen fra byggegrund til boligområde realiseres over flere etaper, og de første ungdoms- og familieboliger forventes at stå klar til indflytning i efteråret 2022.

Udgivet 03. november 2020