Flexindretning: Nyt koncept afprøves ved modernisering af større lejligheder

I renoveringen af et ældre lejemål kan lejer være med til at bestemme planløsning og materialer.

DEAS har i samarbejde med JØP (pensionskasse for jurister og økonomer) igangsat et nyt projekt i forbindelse med moderniseringen af en 187 m2 stor lejlighed på Gothersgade i indre København.

I store moderniserede lejligheder skal vi finde en løsning, der gør det attraktivt for lejerne at vælge denne boligform. Det er typisk lejere, der har et ønske om at kunne sætte sit eget præg, og det skal vi kunne tilbyde,

udtaler Lars Blaabjerg, Senior Asset Manager i JØP.

Derfor har JØP valgt at give den kommende lejer medindflydelse på materialevalg og indretning af lejligheden. Det øger antallet af potentielle lejere, og tilgodeser den enkelte lejers behov. 

Lejligheden har som udgangspunkt fem værelser, som kan opdeles i flere eller færre rum. De mange muligheder for rumfordeling gør, at lejemålet egner sig til både singler, par og større familier. Både på badeværelse og toilet får lejer mulighed for at vælge flisetype og –farve, imens lejer i køkkenet selv kan vælge bordplade og skabslåger og dermed bestemme køkkenets udtryk og stil. 

Projektleder Thomas Mattson DEAS, projektleder Mikael Almind Lund DEAS og snedker Thomas Vestergaard P.P. Landskab A/S. 

Vi åbner på denne måde op for en større målgruppe, fordi der ikke er en fast ruminddeling, og det giver lejer mulighed for at personificere sin nye bolig efter egne ønsker. Renoveringsprocessen er dermed atypisk, da vi først afslutter projektet, når den kommende lejer er fundet,

udtaler Thomas Mattsson, projektleder i DEAS.

Et samarbejde på tværs

Det er første gang, at DEAS tilbyder flexindretning i en lejlighed, og der arbejdes på tværs af organisationen, hvor en lang række faglige kompetencer er i spil. I tæt samarbejde med JØP løfter DEAS både den byggetekniske rådgivning og projektering samt den arkitektoniske opgave og udlejningen af den unikke lejlighed.

Modernisering med respekt for originalt udtryk 

Den charmerede ejendom fra 1875 ligger med udsigt over Botanisk Have, og det er muligt at tage den autentiske indvendige støbejernselevator op til lejligheden på 4. sal. 

Vi lægger stor vægt på at bevare lejlighedens sjæl, og vi genskaber bl.a. de gamle høje træpaneler og loftets stuk for at bringe lejligheden tilbage til det oprindelige udtryk,

udtaler Mikael Almind Lund, projektleder i DEAS. 

Første del af renoveringen forventes afsluttet i oktober, hvorefter lejers ønsker implementeres. Lejligheden står forventeligt klar til indflytning til november 2018. 

Mange mulige planløsninger 

Lejligheden har som udgangspunkt fem værelser. I forbindelse med det store soveværelse kan lejer vælge at benytte det tilstødende værelse som påklædningsværelse eller et ekstra separat værelse. Det justeres let ved flytningen af en enkelt dør. Entréen kan også designes efter lejers ønsker enten med én stor garderobe eller med en opdelt garderobe, der deles mellem entréen og det tilstødende værelse.

Udgivet 31. august 2018

Kontakt

Kristian Slaarup Kongstad

Afdelingsdirektør
Teknik
Bliv kontaktet

Cases

Se vores cases om bygherrerådgivning, nybyggeri, ombygning og byggestyring.

Se cases