Flerbrugerejendom: En investering ud af tomgang

I Hellerup er ét lejemål blevet til fem. Ved etablering af flerbrugerejendomme tilgodeses både investor og lejere, da det mindsker tomgang og øger fleksibilitet.

I Sampensions flerbrugerejendom på Tuborg Havnevej står en erhvervsindretning på mere end 2.500 m2 netop færdig. Projektet er blevet til i tæt samarbejde mellem Martin Rauhe Pedersen, asset manager i Sampension og DEAS. Ejendommen var tidligere ét stort domicil egnet til én lejer, men det er gradvist blevet delt op i mindre lejemål, og 2. salen rummer nu hele fem erhvervslejemål.

Etablering af flerbrugerejendomme kan anses som en investering ud af tomgang, da det forbedrer udlejningsmulighederne markant. Vi oplever oftest efterspørgsel på erhvervslejemål på 200-500 m2, og det giver en større fleksibilitet at bryde lejemålet op, da det giver lejer mulighed for selv at sammensætte det nødvendige antal m2,

siger Kristian Slaarup Kongstad, afdelingsdirektør i DEAS.

DEAS har løbende idéudviklet projektet med Sampension og mægler for at tilrette lejemålene efter markedets ønsker og præsentere dem bedst muligt under ombygningen. Potentielle lejere har ved fremvisninger i et etableret showroom haft mulighed for at få et indtryk af de kommende lejemål, mens fleksible løsninger har gjort det muligt løbende at tilrette lejemålene til den enkelte lejers specifikke krav og ønsker.

Indeklima i fokus

For erhvervslejere er indeklima ofte et vigtigt parameter, når et nyt lejemål skal vælges, og Sampension har derfor ved renoveringen af Tuborg Havnevej haft fokus på optimering heraf. Der er bl.a. sat styring på varme- og ventilationsanlæg, og belysningen er udskiftet til LED.

Ved gennemgående renoveringer af vores erhvervslejemål har vi altid fokus på muligheden for indeklimaoptimering. Et godt indeklima tilgodeser både lejerne, miljøet og på sigt også investeringen,

siger Martin Rauhe Pedersen, asset manager i Sampension.

Netværksmuligheder i flerbrugerejendomme

De nye og eksisterende lejere kommer til at kunne benytte sig af en række nye fællesarealer, der er blevet indrettet i forbindelse med ombygningen.

Fremtidens arbejdspladser består af fleksible zoner, og fællesarealerne bliver ofte til uformelle mødezoner, hvor man kan mødes på tværs, og et naturligt netværk blandt virksomhederne opstår. Derfor vægter vi etablering og indretning af fællesarealer højt, når vi hjælper vores kunder med at konvertere til flerbrugerejendomme,

siger Mie Møller, arkitekt i DEAS.

Da kontorerne stod færdige primo oktober flyttede den første lejer, Interdan A/S ind i et af de nyindrettede erhvervslejemål, og de overtog dermed over 850 m2. Der forhandles desuden med flere lejere, og der er fortsat ledige lejemål på den gennemrenoverede 2. sal med udsigt over Tuborg Havn.

Udgivet 03. december 2018

Kontakt

Per Thomassen

Senior Director
Technical Building Consultancy
Bliv kontaktet

Kontakt

Mie Møller

Lead Architect
Space planning
Bliv kontaktet

Ombygning og indretning

Se hvordan DEAS bringer erhvervslejemål fra skitse til færdigt projekt.

Se filmen