En af ejendomsbranchens markante profiler fylder rundt og markerer samtidig sit første år som CEO

Når DEAS Groups CEO Rikke Lykke bliver 50 år i august, er det ikke et skarpt hjørne, hun møder, men derimod en livsbegivenhed, der efter hendes eget ønske skal fejres. Ledende branchekolleger sætter i den forbindelse ord på fødselaren.

Rikke Lykke fødselsdag

Rikke Lykke er ikke som de andre. Landmandsdatteren fra Sydfyn, der har gjort karriere i den internationale ejendomsbranche, er virkelig noget for sig selv. Spørg bare hvilken som helst af de mere end 1.000 medarbejdere, som hun dagligt er CEO for hos DEAS Group, der er en nordisk end-to-end strategisk samarbejdspartner, der dækker hele værdikæden i ejendomsbranchen.

Jeg har arbejdet hos DEAS i mere end 10 år, og Rikke er den første CEO, som har løbet gennem vores kontorlokaler klædt ud som nisse, stillet sig på scenen med en hjemmekomponeret rap og sat gang i en julepyntningskonkurrence,

fortæller medarbejder Anne Nielsen.

Julepynt og udklædningskostumer siger ganske meget om den form for lederskab, Rikke Lykke tror på. For med en no-bullshit ledelsesstil gør Rikke Lykke en dyd ud af at undgå selvhøjtideligheden og altid gå forrest for at inspirere sine medarbejdere til at turde kaste sig over det nye og ukendte – og samtidig huske, at hverdagen kan være sjov.

Rikke Lykke overtog posten som CEO den 1. august 2021 og har på det lille år formået at søsætte adskillige digitaliseringsprojekter, herunder opkøb af PropTech-virksomheden Good Monday og partnerskaber med softwareleverandøren Yavica, virksomheden Nornorm og det globale certificeringssystem Wiredscore. DEAS har desuden frigivet knap 20.000 timer fra manuelle processer blandt medarbejderne til mere rådgivning og nærvær blandt investorer og lejere.

Kometkarriere i ejendomsbranchen

Rikke Lykke har siden 2004 arbejdet i ejendomsbranchen på dansk, nordisk og europæisk niveau. Inden hun indtog direktørstolen i DEAS Group, var hun ansvarlig for PATRIZIA AG’s europæiske Asset Management-aktiviteter, integrationen af nye selskabsinvesteringer samt udviklingen af de europæiske lande.

Rikke er en ener, og der står respekt om hendes person i branchen. Hun er fokuseret, velbegavet og har personlig gennemslagskraft samt en høj integritet – på og uden for banen. Det er alt andet end held og tilfældighed, at hun har haft den kometkarriere, som hun har.

Vi lærte hinanden at kende i 2005, hvor vi arbejdede tæt sammen om fælles ejerskab til en større portefølje i Tyskland. Hos Patrizia var hun vel efterfølgende den dansker i den europæiske ejendomsbranche med størst porteføljeansvar.
Med jobbet hos DEAS får hun bragt al sin erfaring og sine personlige kompetencer i spil, og jeg er overbevist om, at hun får optimeret den virksomhed,

siger Lars Thylander, stifter af ejendomsinvesterings- og forvaltningsselskabet Thylander. 

Rikke Lykke fødselsdag

Reformator med blik for people management

Rikke Lykke er et menneske med mange ord, der dog samtidig er udstyret med et skarpt sæt øjne og ører, der konstant lytter og observerer, og hendes force er at spotte potentialer og udløse dem.

Og medarbejdere i DEAS vil nok primært fæstne sig mest ved den kulturændring, Rikke har bragt. Ikke mindst hendes ambition om at give medarbejderne mere ansvar i deres daglige virke og forløse medarbejdernes potentiale til glæde for investorer og lejere.

Det har givet genlyd i branchen:

Rikke har kastet sig over transformationen af DEAS med en energi og ildhu, som aftvinger min dybeste respekt,

siger Michael Bruhn, direktør for PFA Ejendomme.

Og DEAS Groups bestyrelsesformand stemmer i:

DEAS har efter opkøbet af Aberdeen Standard Investments nordiske asset management-forretning bevæget sig ind i forretningsområderne Asset og Fund Management samt blevet en nordisk virksomhed. I den forbindelse ønskede vi i bestyrelsen for mere end et år siden, at DEAS fik en CEO med en international profil og med bred erfaring fra netop disse områder.

Samtidig ønskede vi en transformation af DEAS fra en tidligere topstyret virksomhed til en virksomhed med større delegering og ansvar ud i organisationen, samt involvering og transparenthed for alle vores ca. 1.000 medarbejdere.

Nu et år senere efter den beslutning vil jeg konkludere, at Rikke Lykke har leveret resultaterne, og derudover har hun initieret en digitaliseringsrejse med fokus på bedre levering og service inden for vores forretningsområder,
 

Rikke Lykke fejres ved en reception den 25. august.

Udgivet 01. august 2022

Kontakt

Camille Christina Harboe Berner

Group Vice President
Marketing & Communication
Bliv kontaktet