DEAS øger sit fokus på miljøskadelige stoffer

Ansvaret for at sikre arbejdsmiljøet på byggepladsen, bl.a. i forhold til miljøskadelige stoffer, ligger altid hos bygherre. Det betyder for DEAS, at vi har et ansvar for at klæde bygherre på til at håndtere udfordringerne.

I takt med Arbejdstilsynets og kommunernes øgede fokus på arbejdsmiljø i byggeriet har DEAS øget sit fokus på miljøskadelige stoffer, som især kan vise sig i forbindelse med renoveringer af ejendomme og lejemål. Ved at være på forkant med situationen får hverken ejendomsejere eller foreninger ubehagelige overraskelser og uforudsete udgifter.

Budgetterede undersøgelser er vejen frem

Det øgede fokus betyder konkret, at vi i renoveringsprojekter besigtiger ejendommene for at spore eventuelle materialer, der kan indeholde miljøskadelige stoffer.

Miljøskadelige stoffer som bly, PCB, asbest og lipetone kan gemme sig i fliseklæb, fugemasse, gulvbelægninger, forskellige typer af maling og glaserede teglsten. I dag må man slet ikke anvende materialer, der indeholder de skadelige stoffer, men de blev tidligere anvendt og kan derfor dukke op i forbindelse med renoveringsarbejder,     

siger Jeppe Blohm Nielsen, afdelingschef i DEAS.

Da det kan blive en dyr affære at opdage de skadelige stoffer sent i en renoveringsproces, vil vores byggetekniske rådgivere sørge for at budgettere med nødvendige undersøgelser i driftsbudgetter og vedligeholdelsesplaner, hvis det er relevant.

Når vi besigtiger ejendomme og lejemål, opdager vi det hurtigt, hvis der kan være miljøskadelige stoffer og det er nødvendigt med yderligere undersøgelser. I de konkrete tilfælde sørger vi for, at udgiften er indeholdt i budgettet for renoveringsarbejdet, dels så bygherre har dokumentationen i orden i forhold til miljølovgivningen, og dels så der er styr på økonomien,

siger Jeppe Blohm Nielsen.

Udgivet 30. maj 2017

Kontakt

Per Thomassen

Senior Director
Technical Building Consultancy
Bliv kontaktet

Bygherrerådgivning

Vi tilbyder byggeteknisk rådgivning og byggestyring fra idé til aflevering.

Læs mere