Vi sikrer trygge rammer for kunder og beboere. Læs, hvordan vi medvirker til at mindske risikoen for Corona-smitte.

Renoveringsprojekt skal bringe forening up to date

A/B Classensgade har valgt DEAS som rådgiver til stor renovering af klassisk Østerbro-ejendom.

I hjertet af København på det pulserende Østerbro ligger andelsboligforeningen Classensgade med 31 lejligheder. Med klassiske gesimser og udsmykning ved vinduer og døre er ejendommen fra 1897 af den type, der kræver nøje vedligehold.

Foreningen tager nu hul på at bringe ejendommen up to date med et stort renoveringsprojekt til en værdi af 13 mio. kr. Beboerne kan se frem til en nyrenoveret klimaskærm og nye lavenergivinduer i hele ejendommen samt en kælder med tiltag, der skal sikre en lav luftfugtighed, og moderniserede trappeopgange, hvor der males, ordnes gulve og samtidig skiftes til energivenlig belysning.

DEAS har administreret foreningen siden 2010 og er nu valgt som byggeteknisk rådgiver, der skal give foreningen en solid hånd i ryggen gennem hele renoveringen både ift. de byggetekniske og økonomiske opgaver.

Vi har i længere tid vidst, at vi skulle i gang. Men vi har ikke erfaring med denne type byggeprojekter, så det har været en stor mundfuld for bestyrelsen og foreningen. Her har DEAS været en stor hjælp og leveret en proaktiv rådgivning. Vi har sammen prioriteret indsatserne og besluttet detaljerne, og nu glæder vi os til at sætte skub i projektet,

siger Kasper Navrbjerg, formand for bestyrelsen i A/B Classensgade, der også har besluttet at lade DEAS stå for projektstyringen.

Vedligeholdelsesplan gav overblik

Foreningens 10-årige vedligeholdelsesplan har tjent som et vigtigt udgangspunkt for DEAS’ rådgivning. Den har sikret foreningen et grundigt overblik over ejendommens fremtidige drifts- og vedligeholdelsesomkostninger.

Vi har valgt at inddrage nogle af de vedligeholdelsesopgaver, der ellers først var i pipeline for de kommende år. Det giver os både en økonomisk gevinst at slå nogle af opgaverne sammen, og så kan vi tage turen med stilladser og byggerod på én gang,

siger Kasper Navrbjerg.

Ingen stigning i boligafgiften

Selvom projektet er omfattende, vil beboerne slippe for en stigning i den månedlige boligafgift.

Foreningen har gennem årene sat penge til side til renovering og har samtidig overskud på driftsbudgettet. Så DEAS, der også står for administration af byggesagen, anbefalede foreningen at omlægge det nuværende lån til en lavere rente og forlænget løbetid. På den måde opnåede foreningen væsentlige ydelsesbesparelser og fik plads i budgettet til at optage et yderligere 30-årigt lån med fast rente, der kan finansiere resten af renoveringsprojektet.

Renoveringen af A/B Classensgade går i gang til august 2018 og løber indtil ultimo 2019.

Udgivet 06. april 2018

Kontakt

Thomas Mortensen

Afdelingschef
Teknik - Foreninger
Bliv kontaktet

SPECIALIST I FORENINGER

Se, hvordan vi kan hjælpe jeres forening.

Se filmen