Standard for bæredygtig lejlighedsmodernisering

DEAS har indført en ny standard for bæredygtige lejlighedsmoderniseringer, som vores kunder tilbydes.

Den giver garanti for, at moderniseringen sker efter en standard, der tager højde for ressourceforbrug, klima og miljø. Samtidig giver det lejerne tryghed i, at der drages omtanke for indeklima og miljø i deres bolig og ejendom.

Hvad er en bæredygtig modernisering?

DEAS har i gennemsnit ansvaret for ca. 400 lejlighedsmoderniseringer om året på vegne af vores kunder. Og vi har nu defineret en bæredygtig standard for lejlighedsmoderniseringer i DEAS, som vores kunder kan vælge, at vi følger i deres byggesag. 

Her kan du se nogle af de konkrete bæredygtige krav, vi og vores leverandører skal opfylde:

Svanemærkede og miljømærkede materialer

 • Vi kræver, at der benyttes svanemærkede/miljørigtige materialer, herunder bl.a. maling og gulvbehandling, der er certificeret miljørigtigt. Det vil sige materialer, der er svanemærkede, mærket med EU-blomsten eller lever op til de samme kriterier på anden måde.
 • Når vi foretager slutrengøring af lejemålene, skal leverandøren leve op til kravene for rengøring i Servicenormen (Servicebranchens Arbejdsgiverforenings garantimærkning). 
  Læs mere om Servicenormen
 • Vi stiller krav til, at der udelukkende benyttes FSC®-mærket træ, som garanterer bæredygtig skovdrift. 
  Læs mere om FSC-mærket

Håndtering af eksisterende materialer og affald

 • Den enkelte lejlighed screenes i forbindelse med planlægningen af moderniseringen, således at vi sikrer genbrug af så mange af materialerne som muligt. 
 • Materialerne kan enten genbruges i lejligheden eller på ejendommen. Alternativt samarbejder vi med genbrugs-byggemarkeder om at aftage brugbare materialer.
 • Vi lever naturligvis altid op til kommunernes retningslinjer for affaldssortering, hvilket vi dokumenterer. Vi sikrer bl.a., at den udførende samarbejdspartner har de bedst mulige forudsætninger for at sortere affald korrekt.

Energioptimering  

 • Når der investeres i nye installationer, vælger vi altid de produkter med lavest energiforbrug.
 • I vores udbudsmateriale og materialespecifikationer stiller vi krav til en række energioptimerende valg, eksempelvis: 
  - Der installeres udelukkende vandbesparende amarturer.
  - Der benyttes altid de bedste energirigtige hvidevarer, klasse A+ eller bedre.
  - Vi anvender de mest energioptimerende opvarmningssystemer. Vi bruger eksempelvis ikke el-gulvvarme i vores bæredygtige moderniseringer.
  - Alle lejligheder screenes for energioptimerende tiltag.
  - Alle lejligheder screenes for tiltag, der kan forbedre indeklimaet.

Flere tiltag på vej for at fremme en bæredygtig forretning

DEAS tager allerede i dag ansvar for de miljømæssige effekter af vores forretning og bidrager til den bæredygtige omstilling. Og vores bæredygtige standard for moderniseringer er blot et af mange initiativer. 

Det er vores vision at gå forrest i den bæredygtige omstilling af ejendomsforvaltning og drive en bæredygtig forretning med positiv indvirkning på samfund, mennesker og miljø - og vi vil naturligvis gøre det sammen med vores kunder og lejere. 

Læs mere om vores bæredygtighedsstrategi.

Udgivet 08. januar 2021

Ansvarlig forvaltning

Vi ønsker at drive en mere miljøvenlig forretning med positiv indvirkning på samfund, mennesker og miljø.

Se vores fokusområder