Vi sikrer trygge rammer for kunder og beboere. Læs, hvordan vi medvirker til at mindske risikoen for Corona-smitte.

Bæredygtigt guld til Hirschsprunghus

Erhvervsbygningen Hirschsprunghus i Virum, der er ejet af PKA, er blevet tildelt en guldcertificering inden for en ny bæredygtighedsklasse under DGNB-certificeringsordningen.

På vegne af vores kunde PKA har DEAS udført certificeringsarbejdet, der bl.a. har omfattet indsamling af dokumentation for ejendommen inden for en lang række områder, bl.a. miljøpåvirkning, økonomi, klimaskærmens stand, ejendommens indeklima og fleksibilitet.

Med en certificering står en kontorbygning stærkt i konkurrencen med andre ledige lejemål. Ejendomsejeren får et tydeligt bevis på bygningens bæredygtighed og dokumentation for, at ejendommen er attraktiv for en potentiel lejer,

siger Hans Andersen, energichef i DEAS.

Energiingeniør i DEAS Lotte Krusegaard blev i forbindelse med overrækkelsen udnævnt til auditor inden for DGNB-certificering, således at DEAS nu både har interne konsulenter og en auditor i DGNB-certificering. 

Til gavn for både lejere, ejere og miljø

DEAS har samtidig siden marts 2016 været del af Green Building Council Danmarks arbejdsgruppe, der har udviklet bæredygtighedscertificeringen for eksisterende kontorejendomme fra bunden sammen med 12 andre konsulenter.

Det er vigtigt for os at være del af den seneste udvikling inden for dette område også, så vi kan rådgive vores kunder bedst muligt. Vi er nu klar til at tilbyde denne ydelse til vores kunder. Ved at bæredygtighedscertificere den eksisterende bygning opnår kunden også et større indblik i sin ejendom, og vi højner samtidig fokus på bæredygtighed i byggeriet,

siger Hans Andersen. 

Del af bæredygtighedsstrategi

Hirschsprunghus modtog guld-certificeringen sammen med tre andre bygninger, imens fire andre kontorejendomme modtog sølv. 

Vi forbedrer løbende vores ejendomme, så de lever op til fremtidens behov og fortsat er attraktive lejemål. Ved at investere i bedre indeklima og lavere energiforbrug skaber vi bedre forhold for lejerne, og det fremtidssikrer afkastet fra vores ejendomme. Derfor er vi er stolte af, at denne strategi bekræftes og anerkendes ved en guldcertificering af DGNB,

siger Nikolaj Stampe, ejendomschef i PKA.

For at opnå en DGNB-certificering skal et byggeri eller byområde evalueres ud fra en række kriterier inden for de fem hovedområder i DGNB; miljømæssig kvalitet, økonomisk kvalitet, social kvalitet, teknisk kvalitet og proceskvalitet. Områderne skal valideres individuelt, og alle opnå tilstrækkelige point for at ejendommen sammenlagt kan blive certificeret. 

 

Udgivet 06. december 2016

Kontakt

Hans Andersen

Energichef
Teknik - Bæredygtighed
Bliv kontaktet