Digitale låse: Der er en sikkerhedsbrist i et låsesystem fra Scantron. Vi er i fuld gang med at finde en løsning.

Amager Centret fokuserer på grøn værdi

Når Amager Centret står færdig i 2020, er det ikke blot de fysiske rammer, der er blevet opdateret. Ved at inddrage ny teknologi i driften af ejendommen reducerer Amager Centret også den samlede miljøpåvirkning.

I forbindelse med ombygningen gennemføres en grundig energirenovering af Amager Centret for at finde potentielle optimeringer og besparelser. Renoveringen vil bl.a. resultere i en samlet energibesparelse på el og varme på 1.703.207 kwh/år, samtidig med, at der etableres et bedre indeklima til glæde for de 5 millioner kunder, der årligt besøger centret.

Det var oplagt i den store ombygning at fokusere på energirenovering i Amager Centret for at opnå mere effektiv drift og reducere miljøaftrykket ved at opgradere bygningens teknologi. Og resultatet vil få stor værdi for alle parter, både ejer, lejere og besøgende

siger Árni Laksáfoss, teknisk direktør, Danske Shoppingcentre. 

Energibesparelsen opnås ved at udskifte alle ventilationsanlæg, udskifte cirkulationspumper på varmen samt udskifte CTS-anlægget (Central Tilstandskontrol og Styring), som styrer ventilation, kulde og varme i centret. Dette resulterer samlet set i en CO2-reduktion på 400 tons pr. år.

Grønt liv i gården

I midten af det nye center etableres en grøn gård med 365 m2 levende væg, som fungerer som en vertikal have og skaber et levende grønt univers med stemning og hygge. Gården vil blive Amagers nye samlingspunkt og indeholde spisesteder og spændende aktiviteter. 

Vi glæder os meget til at introducere vores kunder til den nye grønne storbyoase. Den grønne væg er en smuk og praktisk løsning, der er et skridt på vejen til et sundere, grønnere og mere inspirerende bymiljø

siger Eva Handest, kommerciel direktør, Danske Shoppingcentre.

I ombygningen tilføres 225 nye cykelparkeringspladser, heraf 84 overdækkede i p-huset samt to nyetablerede cykelnicher i Ålandsgade og Brysselgade. 

Vi skal afspejle det bymiljø, vi befinder os midt i, og her er cyklen altså et foretrukkent transportmiddel. Derfor etableres også plads til 10 ladcykler, så der også er mulighed for de helt store indkøb på cykel

fortæller Kim Jensen, center manager, Amager Centret.

Er man ikke på cykel, er der masser af andre miljøvenlige måder at besøge Amager Centret på. I det nye parkeringshus etableres parkering med otte el-opladere, og så er centret placeret lige ved Amagerbro metrostation med mere end 10.000 passagerer hver dag. 

 

Udgivet 22. november 2019

Cases

Udvikling og administration målrettet det enkelte shoppingcenter.

Se cases