Har du tjek på din forsikring?

Hvis uheldet er ude, gælder det om at have en forsikring, som hjælper dig til at komme videre på den bedst mulige måde. Din udlejers forsikring dækker kun selve bygningen og ikke dine ejendele. Derfor er det vigtigt, at du som lejer har helt styr på dine forsikringsbehov.

Har du en gældende forsikring? Og dækker den, hvad du har behov for, hvis uheldet er ude? Hvis ikke kan man eksempelvis efter en vandskade eller brand stå uden tag over hovedet, og man kan risikere at skulle dække udgifterne til fx nyt tøj, møbler, og genhusning.

Hvilken forsikring skal jeg tegne?

Du skal være opmærksom på, at din forsikring skal dække:

  • Brandskade
  • Genhusning / opmagasinering
  • Indbrudsskade
  • Vandskade
  • Ansvarsforsikring

En almindelig, såkaldt ’kombineret indboforsikring’ vil som udgangspunkt dække disse områder. Men der findes også forsikringer, hvor du har mulighed for at vælge de enkelte dækninger separat. Din endelige præmie vil afhænge af, hvilket produkt du ender med at sammensætte.

Sådan tegner du en indboforsikring

Stort set alle danske forsikringsselskaber kan give tilbud via internettet. Er du usikker, kan du ringe til et selskab og tale med en rådgiver. Ofte kan man som medlem af en pensionskasse, fagforening, en interesseorganisation eller sportsforening eller lignende tegne en familieforsikring med rabat.

Er du i tvivl om, hvad din indboforsikring dækker, så kontakt dit forsikringsselskab.

Find ejendommens kontaktpersoner nemt og hurtigt.

Søg her