Hold fast i de gode vaner for affaldssortering

Når affaldet fx i løbet af en weekend har hobet sig op, og man både skal af med flasker, pap og papir, kan det være fristende at springe affaldssorteringen over og evt. smide flaskerne i affaldsskakten og lade pappet stå i opgangen, i håbet om at viceværten eller rengøringen tager sig af det. Men det er slet ikke måden at gøre det på, og det er der flere grunde til.

Hvis man eksempelvis smider flasker i affaldsskakten, er der risiko for, at glasset smadrer og bliver spredt ud over skaktrummet, så viceværten skal i gang med sikkerhedshandsker, kost og skovl.
Glas er 4.000-1.000.000 år om at blive nedbrudt i naturen, så lad os placere flasker og øvrigt glasaffald i glascontaineren, så det kan blive genbrugt eller bortskaffet på bedste vis for miljøet.

Pap og papir i opgangen

Det er farligt at placere pap og andet brandbart i opgangen. Hvis uheldet er ude, og der udbryder brand, kan der dels gå ild i pappet, og dels er opgangen jeres flugtvej og skal derfor være ryddet. Endelig ser det ikke særlig pænt ud for beboere, naboer og gæster, hvis det flyder med pap og papir på trappen. 

Derfor er det vigtigt at sortere og placere affaldet rigtigt

  • Hvis det placeres forkert, kan børn og dyr komme galt afsted – specielt hvis der er tale om fx elektronik, kemikalier eller glas.
  • Nogen skal bruge tid på at rydde op og køre store papkasser m.v. på genbrugsstationen. Hvis viceværten skal bruge tid på dette, er der mindre tid til service af ejendommen og beboerne.
  • Det er vigtigt, at vi genanvender så meget affald som muligt. Fx reducerer genanvendelse af glas, pap og papir den mængde af energi, man ellers skulle bruge på at producere nyt. Samtidig er meget af vores affald svært for naturen at nedbryde. Jo mere, vi frasorterer til genanvendelse, jo bedre er det altså for miljøet. Det kan du læse mere om på affald.dk.
  • Alle kommuner i Danmark har muligheder og tilbud, så man kan komme af med affaldet på en sikker og relativ nem måde. Det kan du læse mere om hos Dansk Affaldsforening.    
  • Mange større ejendomme, ejerforeninger m.v., som administreres og drives af DEAS, har løsninger for sortering og aflevering af affald, storskrald m.v. Hvis du er i tvivl, kan du altid kontakte en af vores medarbejdere, så vil de forklare dig hvilken løsning, der er på netop din ejendom.

Vil du vide mere om miljø og affaldssortering, kan du finde mere information hos Dansk Affaldsforening eller på Borger.dk.

Find ejendommens kontaktpersoner nemt og hurtigt.

Søg her

Flere gode råd

Få svar på de spørgsmål, lejere ofte stiller til os

Læs mere