Vi holder fortsat åbent, og du kan som altid ringe til os på hverdage fra kl. 7.00-19.00 på tlf. 70 30 20 20.

Undgå indbrud i julen

Julen er desværre højtid for indbrud. Selv om kurven for indbrud i julen er nedadgående, så er juleaften samt nytårsaften de to dage på året, hvor der begås flest indbrud.

Du får her otte gode råd til, hvordan du kan mindske risikoen for indbrud i højtiden:

  1. Husk altid at låse døre og lukke vinduer, når du forlader dit hjem.
  2. Fortæl naboerne, hvis du er ude og rejse, og bed dem holde øje med fremmede i opgangen.
  3. Hvis I har aflåste opgangsdøre og kaldeanlæg, så aftal med hele opgangen, at I ikke lukker op for gæster eller fremmede, der ikke skal besøge dem, de ringer på hos.
  4. Bed eventuelt naboerne om at tømme din postkasse, så det ikke er synligt fra gaden samt i opgangen, at du ikke er hjemme. Hvis du har mulighed for det, så lån naboen en nøgle, og lad dem kigge til lejligheden i ny og næ.
  5. Du kan også gøre det besværlig for indbrudstyven ved at låse alle indvendige døre. På den måde er det svært for en indbrudstyv at bevæge sig frit rundt i jeres hjem. Husk at tage nøglerne med.
  6. Tyve går ofte efter let omsættelige genstande. Det er smykker, ure, kontanter og computere. Disse ting kan med fordel fjernes fra hjemmet, hvis du er ude at rejse i længere tid. Måske kan en god nabo eller et familiemedlem opbevare værdigenstandene, mens du er væk.
  7. Det er altid en god ide at have billeder af dine værdigenstande eller at have mærket dem. Det gør det nemmere for politiet og forsikringen at finde og erstatte de stjålne effekter, hvis uheldet skulle være ude.
  8. Brug dine naboer, og spørg fremmede, hvad deres ærinde er. Hold øjnene åbne. Jo mere opgangen eller hele ejendommen stresser eventuelle indbrudstyve, des større er muligheden for, at de finder andre områder at operere i. 

Du ønskes en god og sikker højtid.

 

Udgivet 07. december 2020

Send os besked og opgaver døgnet rundt med DEAS 24syv.

Hent app

E-service

Find og underskriv vores blanketter og formularer digitalt.

Gå til E-service