Trænger lejligheden til en frisk gang maling

Vidste du, at du kan få betalt udgifterne til bl.a. maling og lakering af gulve, hvis din lejlighed har en konto til indvendig vedligeholdelse? Du skal blot selv stå for projektet og ansøge, inden du går i gang.

Der er oprettet en konto til indvendig vedligeholdelse – en såkaldt § 22-konto – til nogle lejligheder. Du kan tjekke i din lejekontrakt, om det gælder for din lejlighed.

Du kan ansøge om at benytte midlerne til en række opgaver: hvidtning, maling og tapetsering og lakering af gulve.

Hvis der ikke er oprettet en konto, skal du selv udføre den indvendige vedligeholdelse og afholde udgifterne.

Ansøg, inden du begynder

Har du mod på at friske lejligheden op, kan du få dækket udgifterne. Du skal blot selv stå for projektet.

Du skal altid kontakte din ejendomsadministrator, inden du begynder arbejdet, så du kan være sikker på, at udgifterne vil blive refunderet. Det gør du hurtigt og nemt ved at udfylde ansøgning om brug af beløb fra indvendig vedligeholdelseskonto.

Hvis du har opsagt din lejlighed, kan du ikke anvende kontoen til at istandsætte din lejlighed inden fraflytning. 

Hvad kan beløbet bruges til?

De penge, som står på kontoen, kan ikke anvendes til enhver form for vedligeholdelse i lejligheden. Midlerne på kontoen kan kun benyttes til hvidtning, maling og tapetsering og lakering af gulve.

Alle andre udgifter til vedligeholdelse i en beboelseslejlighed fx slibning af bordplade, reparation af vægfliser og udskiftning af vandhane er ikke indvendig vedligeholdelse i lejeretlig forstand.

Vedligeholdelse af låse og nøgler påhviler altid dig som lejer, og du skal selv afholde udgifterne.

Kort om § 22-kontoen

Når der er oprettet en § 22-konto for en lejlighed, er det principielt udlejer, som har pligt til at udføre de indvendige vedligeholdelsesarbejder og afholde udgifterne. Men udlejer kan give beboeren lov til selv at udføre den indvendige vedligeholdelse. Udgifterne refunderes så af udlejer over den indvendige vedligeholdelseskonto. Udlejer hensætter beløbet ud af den leje, som betales hver måned.

Udgivet 23. august 2018

Indvendig vedligeholdelseskonto

Ansøg om brug af beløb.

Søg her