Nyheder

10. december 2021

Guide: Sådan bekæmper du skægkræ

I løbet af de senere år er insektet skægkræ dukket op i danske boliger. Problemet er nyt i Danmark, men har eksisteret i Norge og Sverige i 5-10 år.

Læs mere
19. marts 2021

Derfor stiger din husleje

Hvert år forhøjes en række skatter og afgifter, og derfor stiger din husleje fra 1. september. Samtidig opkræves der en regulering for 1. januar frem til nu.

Læs mere
17. marts 2021

Planter i din bolig skaber godt indeklima

Foråret er på vej, og selvom du ikke har adgang til egen have, gårdmiljø eller altan, kan planter i boligen medvirke til at skabe en skøn, energifremkaldende oase.

Læs mere
07. december 2020

Huslejeregulering efter nettoprisindekset

Bliver din husleje reguleret med udviklingen i nettoprisindekset, vil det ske på baggrund af aftalen, der er beskrevet i din lejekontrakt, hvor det vil fremgå i § 11 om særlige vilkår.

Læs mere
07. december 2020

Undgå indbrud i julen

Julen er desværre højtid for indbrud. Selv om kurven for indbrud i julen er nedadgående, så er juleaften samt nytårsaften de to dage på året, hvor der begås flest indbrud.

Læs mere
14. august 2020

Husorden sikrer trivsel

Kender du ejendommens husorden? Den er et vigtigt dokument, som sikrer gode rammer for livet i din ejendom. Overholdes husordenen ikke, kan det få konsekvenser.

Læs mere
14. august 2020

Er du fristet til at udleje din lejlighed fx gennem Airbnb?

Så skal du huske at indhente udlejers godkendelse.

Læs mere
14. august 2020

Omkostningsbestemt husleje

Omkostningsbestemt husleje
Du vil inden den 1. oktober få et brev fra os med din nye husleje, hvis din husleje reguleres efter reglerne om omkostningsbestemt husleje. Den nye husleje træder i kraft den 1. januar.

Læs mere
14. august 2020

Opdateret vedligeholdelsesplan for din ejendom

Med de 10-årige vedligeholdelsesplaner har du som lejer mulighed for at få indsigt i hvilke projekter, der er planlagt for din ejendom.

Læs mere
12. marts 2020

Orientering om coronavirus/COVID-19

Vi oplever en helt ekstraordinær situation i Danmark vedrørende COVID-19. Landet begynder praktisk talt at lukke ned, og det har en stor effekt på os alle. På baggrund af den helt ekstraordinære situation beder vi om jeres forståelse for, at I kan opleve længere svartider, eller at vores serviceniveau er lidt lavere i ejendommen, end det plejer.

Læs mere
04. december 2019

Fakta om § 5, stk. 2

Der ruller mange historier og budskaber i medierne om den omstridte § 5, stk. 2 i Boligreguleringsloven. Det kan naturligvis give en utryghed, og vi vil gerne give dig lidt fakta omkring reglen, så du ved, hvad der er op og ned i debatten.

Læs mere
26. august 2019

Beboerrepræsentationen: Talerør for lejerne og udlejers sparringspartner

Medlemmerne af beboerrepræsentationen varetager lejernes interesser over for udlejer. Det styrker samarbejdet mellem lejer og udlejer og giver både indsigt i og indflydelse på, hvordan ejendommen drives.

Læs mere
22. august 2019

Få fradrag for rengøring og børnepasning

Vidste du, at du kan opnå håndværkerfradrag for fx rengøring, vinduespudsning og børnepasning?

Læs mere
26. februar 2019

Din husleje reguleres, fordi skatterne er ændret

I løbet af foråret vil du på sædvanlig vis modtage en varsling om ændringer i din husleje.

Det sker på grund af ændringer i ejendommens skatter, og derfor ændrer din husleje sig også.

Læs mere
14. januar 2019

Tips til indretning af mindre boliger

Når pladsen er knap, er det en god ide at overveje, hvordan du indretter din bolig. Det er samtidigt vigtigt at overveje, hvordan flere forskellige funktioner inkorporeres i rummet, således at du får mest muligt ud af dine få kvadratmeter.

Læs mere
23. august 2018

Gode vaner giver godt indeklima

Et godt indeklima har stor betydning for din trivsel. Heldigvis har vi selv indflydelse på indeklimaet, og vi kommer langt med gode vaner. I vores nye folder får du gode råd til, hvordan du selv kan skabe rammerne for et godt og sundt miljø i din bolig. Download folderen 'Sundt miljø i boligen'.

Læs mere
23. august 2018

Når du skal flytte ud

Vi håber naturligvis, at du er så glad for din bolig, at du ikke har behov for at flytte. Men hvis det bliver aktuelt, er der mange ting, du skal holde styr på. En vigtig ting, som du let kan glemme, er at få godkendt og afregnet dit vedligeholdelsesarbejde, inden du opsiger din lejlighed. Kontoen bliver nemlig lukket, når lejligheden er opsagt.

Læs mere
23. august 2018

Væggelus: en ubuden feriegæst

Er du netop hjemvendt fra sommerferie, har du måske fået væggelus med hjem i kufferten. Væggelus er tæger, der lever af blod, og de kan også komme ind i hjemmet med overnattende gæster eller loppemarkedsfund. De gemmer sig typisk i og omkring sengen og kommer frem om natten. Hvis du har fået væggelus i boligen, er det vigtigt, at du kontakter DEAS hurtigst muligt, så de ikke når at sprede sig. Læs mere hos Ejendomsforeningen Danmark.

Læs mere
23. august 2018

Trænger lejligheden til en frisk gang maling

Vidste du, at du kan få betalt udgifterne til bl.a. maling og lakering af gulve, hvis din lejlighed har en konto til indvendig vedligeholdelse? Du skal blot selv stå for projektet og ansøge, inden du går i gang.

Læs mere
06. juni 2018

Gode råd til opbevaring i kælderen

Kælderen er i mange tilfælde et oplagt sted for opbevaring, men det er vigtigt at bruge sin sunde fornuft.

Læs mere
08. marts 2018

Har du styr på din indboforsikring?

Hvis uheldet er ude, er det vigtigt at have en forsikring, som kan hjælpe dig videre. Det gælder også, når du bor til leje.

Læs mere
07. december 2017

5 gode råd til et godt indeklima i vintervejret

I vintersæsonen kan indeklimaet i boligen nemt blive noget klamt og fugtigt, og dine varmeudgifter kan komme ud af kontrol. Vi giver dig her fem gode råd til at passe på både varmeregningen og indeklimaet.

Læs mere
18. september 2017

Sådan forebygger du skadedyr i din bolig

Skadedyr er en fællesbetegnelse for dyr, som generer mennesker og ødelægger vores ting. Bekæmpelse af skadedyr kan være besværligt og omkostningstungt, og derfor kan det godt svare sig at forsøge at undgå skadedyr ved at tage nogle forholdsregler.

Læs mere
15. september 2017

Sådan vedligeholder du afløb og vandhaner i din bolig

Oplever du af og til, at vandhanen sprøjter ud over det hele, eller at afløbet i køkken og bad er stoppet eller står og lugter? Med nogle få regelmæssige rutiner kan man typisk undgå problemerne.

Læs mere
14. september 2017

Hold fast i de gode vaner for affaldssortering

Når affaldet fx i løbet af en weekend har hobet sig op, og man både skal af med flasker, pap og papir, kan det være fristende at springe affaldssorteringen over og evt. smide flaskerne i affaldsskakten og lade pappet stå i opgangen, i håbet om at viceværten eller rengøringen tager sig af det. Men det er slet ikke måden at gøre det på, og det er der flere grunde til.

Læs mere
13. september 2017

Brug e-service

Skal du genbestille nøgler, opsige din bolig eller give os besked om nye kontaktoplysninger? Så brug vores E-service på deas.dk. Her kan du enkelt og nemt udfylde formularer fra DEAS digitalt samt underskrive med NemID, hvor det er nødvendigt – lige når det passer dig.

Læs mere