Slagelse Sygehus, udvidelse

Et af Danmarks største offentlig-private partnerskaber (OPP) inden for sygehusbyggeri, og DEAS' niende OPP-projekt. Byggeriet er på i alt 19.519 m2, og består af en bygning til fødeafsnit med fem fødestuer samt en fireetagers bygning i karréform med 180 enestuer. Lejer: Region Sjælland.

Situation

Region Sjælland stod til at skulle udbygge Slagelse Sygehus og gå videre til anden fase af moderniseringen af sygehuset som et af regionens fire akutsygehuse. Første fase bestod i åbningen af ny Slagelse Sygehus akutafdeling i 2013. 

Denne anden fase var central, da den skulle muliggøre sygehusets udvidelse til også at omfatte fødsler, børn og gynækologi. Sygehuset skulle dermed være i stand til at modtage alle typer akutte patienter.

Region Sjælland udbød projektet som OPP, og valgte konsortiet ”MTH – DEAS Slagelse Sygehus” til at stå for udbygningen. Ud over DEAS og MT Højgaard består konsortiet af investorerne Industriens Pension, PensionDanmark, PKA og Sampension.

Problemstilling

Region Sjælland havde behov for et fremtidssikret, driftssikkert og tidssvarende sygehus, som samtidig kunne projekteres og opføres inden for tidsplan og budget.

Løsning

Administration af OPP-selskab Byggestyring & rådgivning Drift & vedligehold

Sammen med de resterende parter i OPP-konsortiet besluttede DEAS i tæt samarbejde med Slagelse Sygehus og Region Sjælland, hvordan sygehusudvidelsen skulle designes og opføres.

DEAS har forestået byggestyringen under hele byggeprocessen, leveret rådgivning med blik for de langsigtede kvalitetsløsninger og bidraget med massiv viden og erfaring med drift og vedligeholdelse af ejendomme. 

DEAS varetager desuden administrationen af OPP-selskabet og er derudover valgt, sammen med MT Højgaard, til at stå for udvendig drift og vedligehold af ejendommen de næste 20 år.

Konsortiet

Udbygningen af Slagelse Sygehus er opført i et offentlig-privat partnerskab (OPP) af et konsortium bestående af DEAS, MT Højgaard samt PensionDanmark, Sampension, PKA og Industriens Pension.

OPP-partner MT Højgaard Sampension PKA

Resultat

Projektet blev afleveret til aftalt tid og pris i februar 2018, og det komplette akutsygehus blev indviet af H.K.H. Kronprinsesse Mary i april 2018. 

Samarbejdet har givet os mange flere muligheder for at tilpasse udformningen og hele tiden vælge de rette løsninger. Det er sågar lykkedes at få en ekstra etage på byggeriet inden for samme budget. Alt dette har kun været muligt grundet vores tætte samarbejde med hele OPP-teamet,

fortæller sygehusdirektør Vagn Bech om OPP-samarbejdet.

Med DEAS’ rådgivning og vurderinger undervejs er ejendommen sikret de bedste forudsætninger for en sikker drift og holdbart omkostningsniveau til vedligehold i fremtiden.

Projektet har opnået en DGBN Guld-certificering for bæredygtigt byggeri.

Fakta om projektet

  • Projektsum: ca. 520 mio. kr.
  • Arkitekt: Arkitema
  • Rådgivende ingeniør: MOE
  • Byggeperiode: 2016-2018

Kontakt

Lars Olaf Larsen

Senior Director
Public Private Partnership
Bliv kontaktet

OPP-projekter i DEAS

Alle projekter, vi har deltaget i, er afleveret til aftalt pris og tid – eller før.

Læs mere