Hotel Koldingfjord - tagudskiftning

Hotel Koldingfjord holder til i en bevaringsværdig og restaureret ejendom beliggende ved vandkanten til Koldingfjord. De imponerende bygninger, som består af hovedbygningen, de to palæer og konferencebygningen, stammer fra begyndelsen af 1900-tallet, mens ejendommen "Skovly" er af nyere dato. Hotellet rummer 132 værelser og er ligeledes et populært konferencemål.

ejer
PKA

Situation

Hotel Koldingfjords 100 år lange historie stiller særlige krav til ejendommens drift og vedligeholdelse, og det er vigtigt for PKA at værne om de historiske bygninger. PKA besluttede derfor i 2017 at gennemføre en omfattende renovering af taget på hovedbygningen.

Problemstilling

Den bevaringsværdige ejendom stillede særlige krav til renoveringen for at bevare det originale udtryk – løsningen skulle på samme tid leve op til nutidens byggekrav og fortidens materiale- og håndværkstraditioner. Med andre ord, var det vigtigt at værne om den klassiske ejendom og dens historiske udtryk, samtidig med, at der skulle skabes optimale rammer med moderne løsninger og høj komfort for hotellets gæster.

Løsning

Projektering Rådgivning Byggestyring

Valg af materialer og bygningsmetoder blev nøje udvalgt med respekt for ejendommens fremtoning og status som bevaringsværdig.

Tagrummet over mansardetagen blev efterisoleret for optimeret af komfort og energiforbrug på den øverste værelsesgang.

Renoveringen har bl.a. omfattet 20.000 nye, håndstrøgne teglsten i fire nuancer. Variationen i nuancer resulterer i et helt særligt farvespil i solskin, og tilbagefører tagets oprindelige udtryk.

Udover selve taget gennemgik kobbertårnet også en gennemgribende renovering og fik bl.a. monteret ny kobber og en istandsat, bladguldsbelagt vindfløj.

Tagrenoveringen blev gennemført på kun fem måneder og opdelt i tre etaper, for at tage mest muligt hensyn til hotellets mange gæster og den daglige drift.

Resultat

26. marts 2018 blev Hotel Koldingfjords ikoniske kobbertårn løftet tilbage på plads efter den nænsomme restaurering.

Resultatet af renoveringen er med sit afsæt i hensynet til den gamle ejendom nået i mål, så det nye tag nu fremstår meget tæt på hotellets originale udtryk og historiske fremtoning. Den veltilrettelagte projektplan i tre etaper resulterede i mindst mulig gene for hotellets gæster og medarbejdere. 

Med ansvaret for Hotel Koldingfjords unikke bygninger er det vigtigt for os at have en tæt sparringspartner og rådgiver, der forstår os og har en dyb og faglig indsigt i vores ejendomme. Det er med til at sikre, at vi kan koncentrere os om vores kerneforretning: at sikre tilfredse gæster hver dag,

siger adm. direktør Peder J. Madsen for Hotel Koldingfjord om samarbejdet med DEAS.

DEAS' langvarige og nære samarbejde med Hotel Koldingfjord spillede en afgørende rolle for den succesfulde gennemførelse og koordinering af det store projekt. Gennem årene har DEAS opbygget en detailviden om ejendommen, dens historie og ikke mindst hotellets daglige drift, som resulterede i en optimal proces og bedst mulige resultater.

Gennem hele renoveringsprojektet sikrede det nære samarbejde desuden hotellets ledelse et detaljeret overblik, og gav bl.a. tryghed for, at hotellets drift, gæster og medarbejdere oplevede et smidigt forløb.

DEAS administrerer også Hotel Koldingfjord og forestår til dagligt den udvendige drift og vedligeholdelse.

Kontakt

Lars Lindegaard Olsen

Senior Project Manager
Technical Building Consultancy - Projects West
Bliv kontaktet

Bygherrerådgivning

Vi tilbyder byggeteknisk rådgivning og byggestyring fra idé til aflevering.

Læs mere