Havnehusene

Havnehusene er placeret i Aalborgbydelen, Østre Havn, og er ejet af PFA. Projektet består af tre boligejendomme med i alt 293 lejeboliger, der er opført i tre etaper.

ejer
PFA

Situation

Som del af PFAs danske boligstrategi valgte PFA at investere i Havnehusene, da de tre ejendomme var tegnet og i tidlig byggefase. PFA valgte DEAS til at varetage bygherrerådgivning på projektet og førstegangsudlejning af de 293 færdige boliger.

Første etape, Østrehavnegade 24, stod færdigt i 2017 og rummer 72 lejligheder og 2 erhvervslejemål.

Anden etape, Stjernepladsen 41, blev afsluttet i 2018 og rummer 95 lejligheder og et lille erhvervslejemål.

Tredje etape, Østre Havnegade 13, afsluttede projektet, da det stod færdigt i 2019 og rummer hele 126 lejligheder samt et stort erhvervslejemål.

Problemstilling

Markedet for nyopførte lejeboliger i Aalborg var konkurrencepræget grundet et stort udbud. Så udfordringen var at skabe unikke ejendomme og boliger, som beboerne ville vælge frem for de mange andre. Det krævede en alternativ tilgang til alt – lige fra arkitektur til hvidevarer – at gøre projektet ekstra attraktivt og konkurrencedygtigt.

Løsning

Bygherrerådgivning Idriftsættelse Fuld udlejning

Ejendommene blev opført i unikke og iøjnefaldende udtryk, så de skiller sig ud fra de øvrige nyopførte ejendomme i området. Og målet var at skabe hjem, som er rare at være i, og ikke blot boliger.
Gårdrummet i midten af ejendommen på Stjernepladsen 41 blev åbnet op og lysnet ved brug af kreative løsninger: Med inspiration fra den aalborgensiske undergrund, som er fyldt med kridt, blev der skabt en form for klippelandskab som en dyb kløft med sten af hvide kalkbrud i forskellige størrelser. Det skaber et flot lysindfald og får gården til at fremstå lys og imødekommende.

Østre Havnegade 13 er opført i betonelementer med rødbrun lazur maling, der sikrer, at man kan se strukturen i betonen, og som giver et råt og levende udtryk til både facade og gårdrum. Farven er nøje afstemt i forhold til Østre havns eksisterende gamle pakhuse som er opført i røde mursten.

I et tæt samarbejde mellem PFA og DEAS’ byggetekniske afdeling og udlejningsafdelingen blev der skabt fremtidssikrede og efterspurgte løsninger, der har opgraderet boligernes standard og øget konkurrencedygtigheden på et boligmarked med mange lignende boliger.

Der var samtidig stor fokus på at gøre faciliteterne i og omkring ejendommene brugbare for beboerne, så hele området skiller sig ud. Bl.a. anbefalede DEAS PFA at etablere tagterrasser, der indbyder til samvær med møbler og belysning.

PFA valgte også i samarbejde med DEAS og kunstneren Kristian Lange en utraditionel tilgang til udsmykningen af en af boligejendommene. Her bliver beboerne mødt af et stort vægmaleri ved hovedindgangen og seks små tegninger, der slår en humoristisk tone an i den ellers rå trappeopgang.

Resultat

PFA har nu tre fuldt udlejede boligejendomme i et spændende område i vækst. Boligerne har formået at konkurrere med de mange andre nybyggede boliger i Aalborg. Og DEAS har således skabt konkurrencedygtige og attraktive boliger i unikke ejendomme, der taler til mennesket.

Kontakt

Kristian Slaarup Kongstad

Afdelingsdirektør
Teknik

Direkte

E-mail

Bliv kontaktet