Fra green field til ny bydel i Slagelse Bypark

PFA’s investeringsstrategi har særligt fokus på ejendomsinvesteringer i landets vækstbyer, ligesom klimavenlige tiltag har særlig høj prioritet.

ejer
PFA

Situation

Med en investering på 230 mio. kr. overtog PFA byggegrunden på 27.000 m² tæt på Slagelse centrum i juni 2020. På grunden vil et nyt byområde skyde op over de kommende år, og der skal bl.a. opføres 150 ungdomsboliger og 44 familieboliger.

Slagelse Kommune ønsker, at der opføres forskellige boligformer, som kan imødekomme den stigende efterspørgsel på lejeboliger, og en helhedsplan for området skal forhandles på plads for PFA.

Som led i PFA’s ejendomsstrategi med fokus på bæredygtighed vil boligerne blive opført efter bæredygtighedscertificeringen DGNB Guld.

Løsning

Sourcing Køberrådgivning Development

Investeringsmuligheden blev i første omgang identificeret af DEAS Asset Management, der omsatte den til en konkret business plan, som resulterede i PFA’s opkøb af byggegrunden. Her bistod DEAS Asset Management desuden med handlen og køberrådgivning.

I forlængelse heraf, forhandler DEAS Asset Management helhedsplanen for området på plads med Slagelse Kommune på vegne af PFA.

DEAS Asset Management er valgt som developer på projektet, og er i samarbejde med PFA og arkitekten ved at udarbejde et byggeprogram.

Boligerne opføres efter bærdygtighedscertificeringen DGNB Guld. Byggeriets bæredygtige kvaliteter har dermed et særligt fokus og indtænkes fra projektets start, lige fra planlægning og konceptudvikling til dokumentation for alle valgte løsninger. Det stiller desuden krav til både de miljømæssige, økonomiske, processuelle, sociale og tekniske facetter af projektet.

Resultat

DEAS Asset Management har identificeret et værdifuldt potentiale, der med en proaktiv indsats forædler en udviklingsidé til en stærk business plan, som skaber et solidt afkast for PFA.

Slagelse er en meget interessant by, der har oplevet stor befolkningstilvækst i de seneste år. Byggegrundens størrelse giver os mulighed for at skabe et sammenhængende og attraktivt byområde tæt på Slagelse centrum,

siger Mikael Fogemann, Head of Nordic Real Estate hos PFA Ejendomme.

Ved at bistå med handlen og køberrådgivningen har DEAS Asset Management afdækket alle risikoaspekter og sikret PFA de bedst mulige betingelser i forbindelse med købet.

Vi arbejder desuden efter en gennemprøvet metode, hvor den kreative proces, der rummer konceptudvikling, de kommercielle muligheder, praktik og økonomi, går op i en højere enhed. Det sikrer i sidste ende en realisering af det nye byområde, som indfrier de høje ambitioner – og som sikrer det bedst mulige afkast til gavn for pensionsselskabets medlemmer.

DEAS Asset Management indfrier PKA’s ønske om at opnå bæredygtighedscertificeringen DGNB Guld ved at indtænke bæredygtighed i alle aspekter – helt fra projektets start.  Og det bæredygtige mærkat langtidssikrer værdien af ejendommen.

Samtidig resulterer en gennemtænkt udarbejdelse af byggeprogrammet i den bedst mulige udnyttelse af byggegrunden og der opføres attraktive boliger til flere segmenter.

Forvandlingen fra byggegrund til boligområde realiseres over flere etaper, og de 150 ungdomsboliger og 44 familieboliger forventes at stå klar til indflytning i efteråret 2022.

 

Foto: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering, november 2020