Enggaarden

Ejerforeningen Enggaarden er en markant gulstensejendom på to etager, beliggende i den rolige og børnevenlige bydel Kærby i Aalborg. Ejendommen blev opført i 1967 og består af 39 ejerlejligheder, som alle er over 120 m2. DEAS har været ejerforeningens administrator siden 2008.

Problemstilling

For et par år siden konkluderede ejerforeningens vedligeholdelsesplan, at ejendommens vinduer, opgangsdøre og altandøre skulle udskiftes. Trods et solidt byggeri havde vinduerne og dørene nået en alder, som nødvendiggjorde en udskiftning, hvilket for bestyrelsen var en stor opgave. Bestyrelsen havde behov for assistance med finansiering af projektet, men samtidig også myndighedsgodkendelse, projektering, licitation, byggestyring, forsikring mv. Derudover skulle der også søges om energitilskud.

Løsning

Vedligeholdelsesplan Finansiering Bygherrerådgivning

På baggrund af ejerforeningens behov udarbejdede DEAS et tilbud på en totalløsning. Flere af DEAS' afdelinger var involveret herunder byggeherrerådgivning, energirådgivning, juridisk rådgivning og administration. Projektet blev budgetteret til i alt 3.200.000 kr.

Projektet blev godkendt af ejerne på en ekstraordinær generalforsamling i januar,  og byggeriet blev igangsat som planlagt i juni. Selve byggearbejdet varede i ca. 3 måneder med meget få komplikationer. Budgettet blev overholdt - endda med et overskud på ca. 100.000 kr. 

Resultat

DEAS' koordinerende indsat på tværs af afdelinger sikrede, at ejerforeningen og bestyrelsen fik en kompetent og helhedsorienteret rådgivning og finansiering.

DEAS sikrede, via den forudgående licitation, at håndværkerudgifterne var konkurrencedygtige, og samtidig sikrede DEAS, at kvaliteten af håndværkernes arbejde undervejs og efterfølgende var tilfredsstillende.

DEAS' energieksperter sikrede, at ejerforeningen opnåede et forholdsvis stort energitilskud, og DEAS havde også styr på økonomien og etablerede ejerforeningen et lavt forrentet fælleslån via en af DEAS' pengeinstitut-samarbejdspartnere. 

Da foreningen har valgt en Premium-løsning, indgår langt de fleste ydelser allerede i foreningens løsning, og de resterende tilkøbes med rabat.

Kontakt

Jesper Madsen

Souschef
Foreninger - Vest
Bliv kontaktet